Parlar dels ODS vol dir parlar d’aconseguir un desenvolupament mundial sostenible. I com es fa això? Doncs intentant erradicar aspectes com la pobresa, la injustícia, la fam o l’emergència climàtica entre d’altres. Està clar que aquest tema està molt present en el nostre dia a dia, i que calen moltes accions per tal de poder posar-hi remei.

El 25 de setembre del 2015 es va plantejar a l‘Assemblea General de les Nacions Unides, l’Agenda 2030 del Desenvolupament Sostenible per tal de marcar unes línies d’acció global del desenvolupament. La idea principal d’aquesta agenda és la de treballar per un desenvolupament sostenible a escala econòmica, social i ambiental, i es planteja de fer-ho a partir dels 17 objectius del desenvolupament sostenible. Per tal que aquests objectius i les seves metes arribin a bon port, cal que es treballi en tots els nivells: internacional, nacional, regional i local.

Tots i totes formem part d’aquest canvi i no podem fer veure que no ho veiem. No podem deixar el problema de costat. Cal que actuem!

ELS ODS A L’ESCOLA I A L’ESPLAI

Tal com hem comentat cal que actuem a tots els nivells, i com ja saps, l’educació és una eina molt poderosa. És per això que l’escola o l’esplai és un bon espai per tal de parlar dels ODS i de fer propostes perquè els infants prenguin consciència de les problemàtiques a nivell mundial, se’ls desperti el seu esperit crític i tinguin ganes de formar part del canvi.

Els valors i les accions de Fundesplai sempre han estat relacionades amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible, i és que amb les nostres accions i projectes afavorim la igualtat d’oportunitats, l’equitat i eduquem per la sostenibilitat en tots els nostres programes educatius.

Perquè creiem en aquesta manera de treballar, i creiem que cal fer molt d’èmfasi en aquest tema a l’escola i esplai, et proposem una activitat que es pot adaptar a infants de totes les edats i a diferents ambients educatius.

ODS_Objectius Desenvolupament Sostenible

UN CONTE I UNA OBRA D’ART PER TREBALLAR ELS ODS

L’objectiu d’aquesta activitat és treballar els Objectius del Desenvolupament Sostenible d’una manera més amena i entenedora pels infants, fent-los partícips del procés i de l’explicació de cada objectiu. Per tal de dur a terme aquesta activitat es proposa un conte i una obra d’art que tenen relació amb cada un dels 17 ODS.

Al final d’aquesta entrada, trobaràs més enllaços d’interès que et permetran aprofundir més en els objectius, trobant més recursos per tal d’ampliar l’activitat o explicació que vulguis fer!

ELS CONTES

La idea de plantejar contes per treballar els ODS permet que els infants més petits puguin entendre d’una manera més amena allò que es vol explicar. A partir de la lectura dels contes es pot fer una reflexió de la història que s’ha explicat, pensar en nous exemples, veure què poden fer ells i elles per treballar aquell objectiu… És una bona manera perquè els infants ampliïn el seu coneixement i consciència sobre el tema. Trobaràs l’edat recomanada en cada un dels contes.

LES OBRES D’ART

Afegim una part artística a aquesta activitat i a aquest tema, amb l’exemple d’una obra d’art per cada objectiu explicat. La idea és que es posi en comú allò que s’observa en aquesta obra d’art sense cap mena de jutjament, quelcom al que els infants no estan acostumats. Una vegada s’hagi posat en comú i explicat aquest objectiu, es proposa que cada nen o nena faci la seva pròpia obra d’art sobre aquell objectiu. És una bona manera de treballar els ODS amb una mirada artística i crítica. Inclús es pot fer una exposició de les obres d’art perquè més alumnes o infants del centre puguin veure-ho i també participar en els ODS. L’edat orientativa de les obres està indicada, però segons com s’expliqui aquesta obra sempre es pot adaptar a moltes edats.

OBJECTIU 1: FI DE LA POBRESA

Es parla sovint de la pobresa econòmica, però amb aquest objectiu no ens referim només a la falta d’ingressos, sinó també al fet de no poder cobrir les necessitats més bàsiques del dia a dia. A tot el món hi ha 738 milions de persones que estan per sota el llindar de la pobresa, 1 de cada 5 a Catalunya.

L’AGNI I LA PLUJA
Autora: Dora Sales

L’Agni és un nen que viu a Bombai, es passa el dia treballant a un safareig i sap que la seva família és pobre. Ell sap que així són feliços, però té l’esperança que això algun dia canviï.

NEW PARLIAMENT
Autor: Petrus Amunthenu

Aquest artista de Namíbia vol reflectir una situació de pobresa molt habitual al seu país.

EDAT RECOMANADA: a partir de 8 anys

EDAT RECOMANADA: a partir de 10 anys

OBJECTIU 2: FAM ZERO

Parlar de fam és parlar d’escassedat d’aliments durant un període de temps molt llarg. Normalment la causa és la pobresa, la qual pot ser causada per situacions d’inestabilitat, desigualtats socials, guerra o violència, el canvi climàtic, i moltes altres causes. Els continents més afectats per la fam són l’Àfrica, l’Àsia, Amèrica del Sud, però en països occidentals també hi ha fam i sovint no és prou visible. 1 de cada 10 persones al món, passa fam.

HUGO TIENE HAMBRE
Autora: Mònica Weiss

L’Hugo viu al carrer i fa dies que no menja, Assegut a una escala és un nen invisible per a les persones que passen caminant. Té tanta gana que s’imagina que tothom és menjar, fins i tot un gos que acabarà sent el seu amic.

FAM
Autor: Oliver Dominguez

És un artista de Miami que sempre basa la seva obra en escenes quotidianes, com aquesta de Fam.

Hugo tiene hambre Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 6 anys

Fam Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 8 anys

OBJECTIU 3: SALUT I BENESTAR

Garantir vida sana vol dir que puguem gaudir de salut i benestar al llarg de la vida, i que en cas que emmalaltim, tinguem l’atenció necessària. En molts països del món l’accés a l’atenció mèdica encara no més universal i encara hi ha molt a fer en qüestió de salut pública i comunitària.

BEN SANET. UN CONTE PER MENJAR SA, ELIMINAR ELS BACTERIS I FER BONA CACA
Autora: Blanca Garcia Orea

A la Valentina li fa mal la panxa, i la mare li explica el funcionament dels microorganismes i la importància de menjar sa.

MENJAR SA
Autor: Leon Zernitsky

És un artista rus que destaca per unes obres d’art molt acolorides i de moltes temàtiques.

Hugo tiene hambre Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 3-4 anys

Menjar sa

EDAT RECOMANADA: a partir de 6 anys

OBJECTIU 4: EDUCACIÓ DE QUALITAT

Tenir accés a l’educació és quelcom que hauria d’estar garantit arreu del món, però malauradament no és així. Cal que l’educació de qualitat estigui a l’abast de tothom, garantint la igualtat d’oportunitats. Es calcula que hi ha 300 milions d’infants i adolescents que no van a l’escola en tot el món.

LOS ESTUDIANTES DE LA FRONTERA
Autora: Claudia Bellante

La Marcela i el Julio són dos cosins veneçolans que per anar fins a l’escola, han de recórrer un llarg camí perillós i ple d’obstacles. Gràcies a la seva imaginació, coratge i ganes d’aprendre superen aquestes barreres.

EDUCACIÓ
Autor: Joan Turu

És un artista català que reivindica la importància de l’educació, de la igualtat de gènere, d’oportunitats, de l’amor, de la pau… amb murals divertits i acolorits.

Los estudiantes de la frontera Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 8 anys

Joan Turu Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 4 anys

OBJECTIU 5: IGUALTAT DE GÈNERE

La importància de la igualtat de gènere a la nostra societat és evident, però encara estem molt lluny d’assolir una igualtat real, lliure de masclisme i que garanteixi la igualtat d’oportunitats i de qualitat de vida entre homes i dones. Calen polítiques d’igualtat i coeducació arreu del món per aconseguir societats més justes i igualitàries.

CONTES DE BONA NIT PER A NENES REBELS (COL·LECCIÓ)
Autora: Elena Favilli

Aquesta col·lecció de llibres ha tingut molt èxit i és que cada un d’ell recull històries de dones extraordinàries de la nostra història. Dones determinades, amb audàcia i grans somiadores, inclús hi ha un llibre de les dones del nostre país com la Laia Sanz, la Rosalia o la Federica Montseny, entre moltes d’altres.

MUJERES ÁRBOL
Autor: Raquel Riba Rossy (Lola Vendetta)

És una artista catalana coneguda per les seves il·lustracions amb un marcat caràcter feminista i d’empoderament de la dona. Aquest mural es va fer a Madrid en defensa de les dones i la sororitat.

Contes de bona nit per a nenes rebels Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 7 anys

Mujeres arbol Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 7 anys

OBJECTIU 6: AIGUA NETA I SANEJAMENT

És necessària l’aigua potable per beure, aquella que podem consumir sense cap perill. Però malauradament hi ha molts indrets on les persones no tenen accés a l’aigua potable. Cal encara treballar molt pel sanejament, per desenvolupar infraestructures i polítiques que assegurin l’accés a l’aigua potable de manera universal.

OULEMBE EL SAURÍ
Autors: Joan de Déu Prats i Àfrica Fanlo

Un saurí és la persona que localitza aigua. L’Oulembe, que viu a l’Àfrica, aprendrà aquest ofici com el seu pare, per tal de poder localitzar l’aigua subterrània, saber predir les pluges i tots els seus secrets. Un llibre que mostra la realitat d’alguns indrets del planeta a l’hora de tenir aigua.

WORLD WATER
Autora: Emma Fay

L’artista va fer aquesta pintura en motiu del Dia Mundial de l’Aigua del 2015. El món és aigua, i aquesta obra reflecteix molt bé aquest missatge.

Oulembe el Sauri Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 6-7 anys

World Water Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 6-7 anys

OBJECTIU 7: ENERGIA ASSEQUIBLE I NO CONTAMINANT

Necessitem energia pràcticament per tot el que fem en el nostre dia a dia, però si aquesta energia prové de combustibles fòssils, estem contribuint i agreujant el canvi climàtic. És important fer ús d’energies renovables i afavorir que estiguin a l’abast de tothom. A més a més cal prendre consciència i educar pel consum responsable i l’estalvi energètic per caminar cap a la sostenibilitat.

LA TERRA, EL PLAENTA I LA GENT (MÓN ANIMAT)
Autor: Jean Michel Billioud

Aquest és un llibre amb desplegables que permetrà conèixer a fons el nostre planeta. Es podrà veure quins canvis ha causat l’activitat humana amb les seves accions al llarg del temps i permetrà reflexionar sobre què cal fer per millorar.

CLEAN ENERGY
Autor: David Kyte

Aquest artista va fer aquesta obra digital per tal de conscienciar de la importància de cuidar el nostre planeta i l’energia que n’extraiem.

La Terra, el planeta i la gent

EDAT RECOMANADA: a partir de 5 anys

Clean Energy Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 6-7 anys

OBJECTIU 8: TREBALL DECENT I CREIXEMENT ECONÒMIC

El dret a una feina digna està recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans, i és que tenir un treball digne inclou protecció, seguretat, llibertat d’expressió… En tot el món més de la meitat dels treballadors/es no tenen aquestes condicions dignes i més de 130 milions de nens i nenes es veuen obligats a treballar. Cal també tenir en compte els col·lectius més vulnerables com persones amb alguna discapacitat, majors de 45 anys, persones immigrants…

QUATRE PETITES CANTONADES DE NO RES
Autor: Jerome Ruillier

Aquest conte pot ser fàcilment adaptat en moltes situacions, com per exemple per l’entorn laboral. En aquest cas un quadrat vol jugar a casa dels amics rodons, però no passa per la porta. Què faran per adaptar-se, per reconèixer les diferències i acceptar-les?

BANKSY
Autor: Banksy

És conegut per les seves obres reivindicatives que apareixen en espais públics de la ciutat. Sempre tenen una crítica social darrere. En aquest cas un infant treballant, i la crítica va cap a Anglaterra.

Quatre petites cantonades de no res Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 3-4 anys

Banksy Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 9 anys

OBJECTIU 9: INDÚSTRIA, INNOVACIÓ I INFRAESTRUCTURA

Les infraestructures permeten que es desenvolupin activitats essencials per al benestar de les persones com una escola, un hospital, les carreteres per arribar-hi… Cal afavorir que hi hagi infraestructures de qualitat per tal de poder garantir aigua potable, energia, telecomunicacions, transport…

BIÒNICA. IMITANT LA NATURA
Autors: Eduard Martorell i Carles Marsal

Aquest àlbum il·lustrat relaciona elements tecnològics actuals amb un element de la natura que més s’hi assembla. Per exemple la similitud d’un helicòpter i una libèl·lula. Potser els humans es fixen en la natura per tal de crear les seves tecnologies.

SHILDA WINER
Autors: X-architecture

Aquest celler situat a Geòrgia, té l’estructura integrada dins de les vinyes. La idea era que quedés integrat amb la natura, mantenint l’harmonia i creant un edifici sostenible.

Biònica imitant la natura

EDAT RECOMANADA: a partir de 10 anys

Shilda winer Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 10 anys

OBJECTIU 10: REDUCCIÓ DE LES DESIGUALTATS

Les desigualtats poden ser de molts tipus, entre països però també entre les mateixes persones d’un mateix país, territori o ciutat. Hi ha desigualtats per edat, per gènere, per cultura, per nivell socioeconòmic, per diversitat funcional, pel color de pell,… És important que les desigualtats entre les persones es redueixin i per tant que tothom pugui tenir accés als serveis i oportunitats vitals en igualtat de condicions.

ELS INVISIBLES
Autor: Tom Percival

Arriba un dia que la família de la Isabel es troba en una situació econòmica molt dolenta, no poden ni pagar el lloguer ni les factures. Es veuen obligats a canviar de casa i mudar-se a un pis més petit, en una zona de la ciutat més barata, una zona on totes les persones que hi viuen són invisibles per la societat.

EL CAVALLET
Autor: James Ward

És una obra del 1793, en la qual es pot veure la desigualtat entre infants rics i pobres. Mentre uns gaudeixen d’una joguina espectacular per l’època, els altres observen amb pena i desig des de la reixa .

Els invisibles Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 5-6 anys

The rocking horse Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 7 anys

OBJECTIU 11: CIUTATS I COMUNITATS SOSTENIBLES

La majoria de la població mundial viu en ciutats, però no totes tenen unes infraestructures o unes condicions adequades per la vida humana, i és que entre la contaminació atmosfèrica, el soroll, el poc contacte amb la natura i els residus, actualment la vida a les ciutats no és sostenible. S’ha de treballar per aconseguir ciutats més saludables per als seus habitants, respectuoses amb el medi ambient i sostenibles a tots els nivells.

RESCAT PLANETA
Autor: Patrick George

És un bon llibre per ensenyar als infants a respectar el planeta i fer que sigui un món més verd. Amb petites accions des de casa, i amb pàgines interactives, farà que els infants quedin embadalits amb aquest llibre.

PLEASE BE SEATED
Autor: Paul Cocksedge Studio

Integrar l’arquitectura sostenible a la ciutat és una de les propostes que va fer aquest dissenyador. L’estructura representa les onades del mar, i tanmateix dóna utilitat a les persones que en fan ús. Útil, bonica i sostenible.

Rescat Planeta Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 4-6 anys

Please be seated Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 7 anys

OBJECTIU 12: PRODUCCIÓ I CONSUM RESPONSABLE

El consum responsable és aquell que en permet satisfer les necessitats però sense perjudicar les persones, el planeta ni el nostre entorn. De la mateixa manera es parla d’una producció responsable de tots els productes consumits per tota la població. Sovint les grans empreses i produccions comporten que hi hagi un fort impacte ecològic en allò que fan. Sovint les persones consumim d’una manera desmesurada i poc responsable.

ATUREM LA INVASIÓ. NO ENS DEIXEM DOMINAR PEL PLÀSTIC
Autors: Raül Hurtado, Jose Ibáñez i Clàudia Mosquera

Els protagonistes d’aquesta història aprendran detall sobre com va néixer el plàstic, la seva producció, la seva vida… La Greta, l’Aldo i l’Isa descobriran els perills del plàstic en el nostre planeta i les greus conseqüències que pot tenir.

DETROIT INDUSTRY
Autor: Diego Rivera

Aquesta obra forma part d’un mural de 27 obres que va fer l’autor a l’Institut d’Arts de Detroit. Va voler plasmar la indústria del moment des d’un punt de vista obrer, ja que eren el motor de qualsevol indústria.

Aturem la invasió Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 8 anys

Detroit Industry Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 10 anys

OBJECTIU 13: ACCIÓ PEL CLIMA

El canvi climàtic està present en els nostres dies, i cada vegada és més evident, només cal veure com augmenta la temperatura del planeta, el gel es desfà, el nivell del mar augmenta, i això afecta l’ecosistema marí i terrestre. És important que es prengui consciència de la responsabilitat que tenim totes les persones, governs, empreses i entitats en el canvi climàtic i quines accions podem fer per mitigar-lo.

LA HISTÒRIA DE LA GRETA. NO ETS MASSA PETIT FER COSES GRANS!
Autora: Valentina Camerini

La Greta Thunberg ja és un personatge conegut arreu del món, la impulsora del moviment #Fridaysforfuture, es va plantar un divendres del mes d’agost davant el Parlament d’Estocolm per començar a demanar responsabilitats. Aquest llibre serveix perquè els infants prenguin consciència de la situació i siguin conscients que poden fer coses molt grans!

CASCADE
Autor: Alexis Rockman

Aquesta obra forma part de 5 murals pintats que exploren diferents temes durant un viatge de l’autor. Durant un viatge als Grans Llacs, va poder quedar meravellat amb la majestuositat dels paisatges. Amb aquesta obra vol plasmar les accions que els humans fem a la natura i que tant la perjudiquen.

 

 

La història de la Greta Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 9 anys

Cascade Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 9-10 anys

OBJECTIU 14: VIDA SUBMARINA

La vida submarina està en perill per diverses causes: contaminació, sobrepesca, residus, canvi climàtic,… La biodiversitat dels mars i oceans està patint les conseqüències de la insostenibilitat de les societats humanes. És hora que hi fem alguna cosa, no?

A CASA
Autora: Victoria Furze

L’impacte dels plàstics en els ecosistemes marins com en la vida de les tortugues es veu reflectit en aquest preciós àlbum il·lustrat. Anima als infants a trobar solucions, per tal de poder canviar les coses.

CORAL GARDEN
Autora: Vanessa Barragao

A partir de residus tèxtils, l’artista ha creat aquest tapís que emula el corall que es pot trobar a l’oceà. La indústria tèxtil és una de les més contaminants, i amb aquesta obra també vol evidenciar aquest fet.

 

a casa conte tortuga

EDAT RECOMANADA: a partir de 6 anys

Coral Garden Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 8-9 anys

OBJECTIU 15: VIDA D’ECOSISTEMES TERRESTRES

Cuidar els ecosistemes terrestres és bàsic per al bon funcionament del planeta. Cada zona del món es caracteritza per un tipus d’ecosistema que el fa únic, però cada vegada s’estan veient més afectats per la insostenibilitat de les societats humanes: residus, canvi climàtic, pesticides, contaminació, sobreexplotació, pèrdua d’hàbitats naturals,…

EL MERAVELLÓS PLANETA TERRA
Autora: Rachel Ignotofsky

Aquest àlbum il·lustrat serveix per parlar del planeta, explorar-lo i conèixer els ecosistemes que hi ha, des dels més grans, fins als més petits. Es vol recalcar la importància de la biodiversitat i dels cicles de la natura, amb unes il·lustracions precioses que ho faran més entenedor.

CARIBBEAN JUNGLE
Autora: Hilary Simon

Aquesta acolorida obra d’art mostra la bellesa que es pot trobar a la jungla del Carib. Colors, fauna, flora, natura… És important cuidar l’ecosistema i la seva riquesa.

El meravellos planeta terra Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 9 anys

Caribbean Jungle Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 7-8 anys

OBJECTIU 16: PAU, JUSTÍCIA I INSTITUCIONS SÒLIDES

Tractar a tothom per igual és la base d’aquest objectiu, i és que una societat pacífica i inclusiva no vol dir només que no hi hagi guerra, sinó que totes les persones que formen part d’una societat tinguin les mateixes oportunitats i drets.

EL LLIBRE DE LA PAU
Autor: Bernard Benson

En aquest senzill conte, un avi explica com un nen i una nena van establir el “primer dia sense guerra” de la humanitat. Aquest llibre de ficció mostra com la terra es podria salvar, en aquest cas del conflicte nuclear, si tothom s’uneix per la pau.

MALSON
Autora: Shamsia Hassani

Amb els seus grafitis, aquesta artista afganesa vol mostrar el poder que poden tenir les dones al seu país davant la imposició dels talibans. Sovint hi afegeix instruments, ja que considera que són la seva veu, l’arma que tenen per fer-se sentir.

El llibre de la pau Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 6-7 anys

Pesadilla Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 9 anys

OBJECTIU 17: ALIANCES PER ASSOLIR ELS OBJECTIUS

Aquest objectiu posa sobre la taula la necessitat de col·laborar entre totes les persones i institucions per aconseguir assolir la resta d’objectius. Cal que tothom s’impliqui per aconseguir un canvi real. Cal que aquests 17 objectius tinguin presència en el nostre dia a dia, buscar accions per dur-los a terme i tenir espais on debatre’ls i veure què es pot millorar.

LA UNIÓ FA LA FORÇA
Autora: Laurent Cardon

Aquest llibre és molt útil per parlar de la solidaritat i la cooperació. En un galliner ple de gallines blanques, ha desaparegut un gall. Això fa que la situació sigui un caos i caldrà que s’organitzin bé per tal de poder assolir la seva fita. Aquest conte parla de política i la tolerància, democràcia i convivència. Un bon exemple per tal de treballar aquest objectiu.

SOLIDARITAT A LES ESTRELLES
Autor: Ricardo Levins Morales

La unió de les estrelles formant unes mans, vol fer veure la importància de la solidaritat entre les persones. I és que els humans sempre han mirat els estels amb admiració, i aquests et poden guiar. És una bona obra per mostrar la idea de la cooperació i l’ajuda mútua entre les persones.

 

La unió fa la força Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 6 anys

Solidarity in stard Fundesplai

EDAT RECOMANADA: a partir de 8 anys

17 objectius són molts! I és que hi ha moltes coses que cal treballar a nivell global i local per tal de cuidar el nostre planeta i la nostra gent.

Amb aquestes 17 activitats esperem que puguis treure-li una mica de suc als ODS, que plantegis activitats artístiques a l’aula o a l’esplai i que els infants, a part de passar-ho d’allò més bé, també prenguin consciència de tot el que es pot millorar per aconseguir un món més sostenible i millor per a totes les formes de vida.

Si t’ha agradat aquesta proposta, comparteix-la a les xarxes! 🙂

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai