Tots i totes tenim emocions, però no tothom les sap reconèixer ni gestionar de la mateixa manera.

Segons Rafel Bisquerra, pedagog i psicòleg expert en l’àmbit de l’educació emocional, entenem l’educació emocional com aquell procés educatiu que vol desenvolupar competències emocionals i que és completament necessari pel correcte desenvolupament cognitiu i pel desenvolupament de la personalitat integral. Aquest procés és continu i permanent, i es converteix en una eina de prevenció primària davant algunes situacions que s’experimenten al llarg de la vida i que poden comportar inestabilitat emocional.

El fet de treballar l’educació emocional, permet a les persones desenvolupar la intel·ligència emocional, que se centra en conèixer i reconèixer les emocions i sentiments, tant de la pròpia persona com de l’altra, i poder així actuar d’una manera adequada. Actualment ja hi ha moltes escoles que posen el focus en l’educació emocional, tant en hores lectives com no lectives. Des del lleure educatiu a dins i fora de l’escola, als esplais, i a les cases de colònies també considerem que l’educació emocional és i ha de ser un dels nostres pilars pedagògics. L’educació emocional millora la qualitat de vida de les persones, l’autoconeixement, l’empatia i la convivència entre d’altres.

Per això avui et presentem una guia amb 40 activitats relacionades amb l’educació emocional per fer amb infants i joves .

BENEFICIS DE L’EDUCACIÓ EMOCIONAL

L’educació emocional beneficia a infants, joves i adults, i és molt recomanable que es treballi a l’escola, a l’esplai i a casa. A continuació et presentem alguns d’aquests beneficis.

Beneficis de l'educació emocional Fundesplai

Aquests són alguns dels beneficis de l’educació emocional… se te n’acudeixen d’altres?

Podem tenir una llista ben llarga de beneficis: afavoreix l’empatia, ajuda a disminuir l’ansietat, ajuda a l’autocontrol, permet millorar les habilitats socials, facilita el reconeixement de les pròpies emocions i les dels altres, millorar les relacions amb altres persones, permet aprendre a gestionar les emocions, ajuda a millorar la qualitat de vida, afavoreix la motivació per fer coses…

Amb aquest article només et volem donar algunes pinzellades de com n’és d’important incorporar l’educació emocional des d’edats primerenques.

I ara sí, et presentem la nova guia!

GUIA D’ACTIVITATS D’EDUCACIÓ EMOCIONAL – 40 ACTIVITATS

Des de Fundesplai creiem que l’educació emocional és clau per a formar una societat més empàtica, justa i solidària. És per això que hem creat la Guia d’Activitats d’Educació Emocional, una guia on trobaràs 40 activitats participatives i dinàmiques per potenciar les competències emocionals a l’escola i l’esplai. És una guia adient per a grups d’Infantil, Primària i Secundària; veuràs que les activitats estan definides i classificades per edats.

Hem basat la guia en el model GROP (grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica de la Universitat de Barcelona), que es defineix en cinc competències emocionals: la consciència emocional, la regulació emocional, l’autonomia emocional, la competència social i les habilitats per la vida i el benestar. Si et descarregues aquesta guia, podràs trobar activitats per cada una d’aquestes competències que t’ajudaran a treballar l’educació emocional, a l’esplai, a l’escola i a casa.

Aquí et deixem un tastet de la guia, si la vols completa omple el formulari que trobaràs més avall i te l’enviarem directament!

Nom
Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

DESCOBREIX TAMBÉ EL NOSTRE MOOC D’EDUCACIÓ EMOCIONAL

Si vols aprofundir en l’educació emocional, t’aconsellem que t’inscriguis al MOOC gratuït d’Educació Emocional, finançat per la Direcció General de Joventut.

Saps què és un MOOC? Doncs és un curs online en obert que acostuma a ser gratuït i que poden fer milers de persones a l’hora, cadascú al seu ritme.

També pots descobrir altres cursos sobre educació que impartim online o de manera presencial (necessitats educatives especials, educació en el lleure, comunicació augmentativa, igualtat de gènere i diversitat sexual, de vetllador, prevenció del racisme, la xenofòbia i homofòbia… Troba el curs que necessites!

Si t’ha agradat aquesta guia, comparteix-la l’entrada a les xarxes!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai