Hi ha moltes maneres de menjar un moniato, al forn, al vapor, en fora de crema o amb panellets, però ara te’l presentem en forma d’hamburguesa! Saps que és una recepta molt senzilla, bona i sana? Prova de fer-la amb els infants a casa i veuràs que bé s’ho passaran!

Aquesta recepta forma part de la recopilació de receptes amb moniato.

INGREDIENTS

  • 2 moniatos
  • Farina de blat o d’arròs
  • 1 cullerada de tomàquet concentrat
  • Suc de llimona
  • 1 cullerada de tahín
  • 1 gra d’all
  • Un polsim de sal
  • Un polsim de pebre
  • Oli d’oliva verge
  • Espècies com cúrcuma o curry (opcional)

PREPARACIÓ

  1. Iniciem aquesta recepta preescalfant el forn a 200ºC.
  2. Ara és el moment de coure els moniatos. Ho pots fer al forn fins que quedin ben tendres, o bé pots tallar-los a trossets menuts i fer-los al vapor.
  3. Un cop estigui ben tendre, xafa’ls amb la forquilla fins que en quedi una pasta.
  4. Afegeix un polsim de sal i un polsim de pebre i remena.
  5. Ara és el moment d’afegir els elements que li donaran una mica més gust, posa el tomàquet concentrat i alguna espècie si li vols donar un toc diferent.
  6. Una vegada tens la barreja feta és el moment de fer les hamburgueses, fes les boles amb les mans ben netes i xafa-les per donar-los forma!
  7. Si vols pots posar una mica de farina per ambdós costats perquè quedi més cruixent i no es desmunti a l’hora de coure.
  8. I ja les pots posar en una safata pel forn i coure-les durant uns 20 minuts, fins que vegis que queden torradetes.
  9. Ja pots gaudir de les teves hamburgueses de moniato ben sanes, pots servir-la amb pa, al plat, acompanyada d’amania o de formatge. Tu tries!

Ja veus que és una recepta que no té gaire misteri i en la qual els infants poden participar fàcilment xafant el moniato i fent les boles per fer les hamburgueses. Així que aprofita i fes receptes amb aliments de temporada!

Si vols aprendre a fer més receptes amb moniato, fes un cop d’ull a l’entrada: L’octubre és temporada de moniatos!

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai