A través del joc, la diversió, el plaer, les històries i les activitats artístiques podem educar per enfortir la Cultura de Pau a les escoles i els esplais.

Volem un món més just, més pacífic, igualitari i solidari i creiem que més enllà de les accions que es facin des del món adult per millorar el nostre món, podem educar als infants i joves perquè ells i elles també siguin protagonistes dels canvis positius que necessita el nostre planeta.

I amb l’arribada del DENIP 2019 (30 de gener, Dia Escolar de la No-Violència i la Pau) tenim l’oportunitat de posar en pràctica algunes activitats i jocs molt enfocades a enfortir els valors de la Pau i la no-violència. Recordem també d’anar realitzant aquestes activitats durant tot el curs.

Sabíeu que…. el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP) se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. Fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Font: wikipedia.

Aquí teniu una proposta llaminera i divertida de jocs, contes i activitats artístiques per a totes les edats:

Infantil, Primària i Secundària, a partir de 3 anys

30 jocs de taula cooperatius per l’escola i l’esplai

Guia de contes i novel·les per la igualtat de gènere i la violència zero

Jocs per educar en la interculturalitat

Mandales cooperatius

Fem art contemporani!

Només Secundària, a partir de 12 anys

Hip hop per la violència zero i la igualtat de gènere

Videogames Party

Joc de travessar el riu

El Joc del Puny

El teatre dels conflictes

 

Si us ha agradat aquesta entrada, compartiu-la a les xarxes i així sumem esforços per a un món més pacífic…. gràcies!

Ja que estàs per aquí....

En la situació actual, els infants i joves necessiten, més que mai, activitats de lleure educatiu amb els amics i amigues i a la natura.

A Fundesplai tenim la determinació de donar l'oportunitat a totes les nenes i nens de Catalunya de poder gaudir del lleure educatiu de qualitat a través del temps educatiu del migdia, les activitats extraescolars, les activitats als esplais, les excursions a la natura, les colònies escolars, els caps de setmana en família...

Ajuda'ns a fer-ho possible!

Fes un donatiu

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai

  • No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!