A través del joc, la diversió, el plaer, les històries i les activitats artístiques podem educar per enfortir la Cultura de Pau a les escoles i els esplais.

Volem un món més just, més pacífic, igualitari i solidari i creiem que més enllà de les accions que es facin des del món adult per millorar el nostre món, podem educar als infants i joves perquè ells i elles també siguin protagonistes dels canvis positius que necessita el nostre planeta.

I amb l’arribada del DENIP 2019 (30 de gener, Dia Escolar de la No-Violència i la Pau) tenim l’oportunitat de posar en pràctica algunes activitats i jocs molt enfocades a enfortir els valors de la Pau i la no-violència. Recordem també d’anar realitzant aquestes activitats durant tot el curs.

Sabíeu que…. el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP) se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. Fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Font: wikipedia.

Aquí teniu una proposta llaminera i divertida de jocs, contes i activitats artístiques per a totes les edats:

Infantil, Primària i Secundària, a partir de 3 anys

30 jocs de taula cooperatius per l’escola i l’esplai

Guia de contes i novel·les per la igualtat de gènere i la violència zero

Jocs per educar en la interculturalitat

Mandales cooperatius

Fem art contemporani!

Només Secundària, a partir de 12 anys

Hip hop per la violència zero i la igualtat de gènere

Videogames Party

Joc de travessar el riu

El Joc del Puny

El teatre dels conflictes

 

Si us ha agradat aquesta entrada, compartiu-la a les xarxes i així sumem esforços per a un món més pacífic…. gràcies!

close

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai