Cada vegada més sovint sentim a parlar del malbaratament alimentari, un fet real que fa referència a tots aquells aliments que no acaben sent consumits tot i que són aptes pel consum alimentari. Actualment, segons la FAO, al món es malbaraten 1/3 dels aliments que es produeixen, l’any 2021 es van malbaratar 931 milions de tones de menjar, unes quantitats molt elevades que comporten grans problemes globals. De fet, el 2020 a Catalunya es va aprovar una nova llei per reduir el malbaratament alimentari al 50% en 10 anys, i s’ha anat aplicant a diversos sectors de la cadena alimentària.

El dia 29 de setembre es commemora el Dia Internacional de la Conscienciació de les pèrdues i el malbaratament alimentari. Des de la FAO es va escollir aquest dia amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància d’aquest problema i poder així cercar solucions a nivell mundial.

Des de Fundesplai, i dins el marc de la proposta educativa Menjar Canvia el Món, vetllem per educar en l’alimentació sostenible i saludable, i el malbaratament és un dels pilars de la proposta.

Aquest curs 2022-2023, dins el context de la proposta educativa Menjar Canvia el Món, centrem els esforços en la prevenció i reducció del malbaratament alimentari amb una campanya que s’anomena STOP MALBARATAR MENJAR.

Estem realitzant formacions específiques sobre aquest tema a tots els equips educatius i hem preparat un munt d’activitats de lleure per a totes les edats entorn el malbaratament alimentari. A continuació pots fer un cop d’ull i descarregar-te la nostra proposta, en la qual trobaràs recursos, dades, projectes en els quals estem treballant o idees per poder fer a l’escola, a casa o a l’esplai.

10 ACTIVITATS SOBRE EL MALBARATAMENT PER FER A L’ESCOLA O A L’ESPLAI

Aquí et presentem un recull d’activitats lúdiques i divertides per apropar els infants i joves al tema del malbaratament alimentari i que en prenguin consciència. Hem preparat diverses tipologies d’activitats; des de les més mogudes com gimcanes o jocs de pistes fins a activitats més adients per fer en estones tranquil·les, dies de pluja o dins l’aula. Pots trobar totes les activitats al nostre web Menjar Canvia el Món, però aquí te’n deixem alguns exemples:

Volem agrair tota la feina que hi ha darrere de projectes com la Fundació Espigoladors, impulsors juntament amb el CREDA i l’ARC de les Escoles contra el malbaratament, el projecte Som Gent de Profit impulsat per la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya, i també a Justícia Alimentària.

A més a més, us animem a fer un cop d’ull a l’últim llibre de la cuinera Ada Parellada, Receptes al rescat, un llibre ple de receptes ideal per fer a casa amb els infants en el que se’ns dóna consells per no malbaratar el menjar i poder reinventar aquelles sobres del dia anterior en noves receptes delicioses i saludables.

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes
Tots i totes tenim un paper important per combatre el malbaratament

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai