Menjar pizza sempre és una bona opció per a qualsevol persona, però no totes són saludables. Nosaltres et presentem una versió de pizza molt més saludable, i és que la base serà de bròquil. Què, la vols provar? Està deliciosa!

Aquesta recepta forma part del recull de receptes de l’aliment de temporada del mes de gener.

INGREDIENTS

  • Bròquil
  • 100 gr de formatge ratllat (parmesà o mozzarella)
  • 2 ous
  • Un polsim de sal
  • Un polsim de pebre
  • Salsa de tomàquet
  • Els ingredients que es vulguin posar per sobre, fes-la al teu gust!
Crema de bròquil rodona Fundesplai

PREPARACIÓ

  1. El primer pas és el de tallar les branques del bròquil i rentar-lo bé. En aquest cas, només farem servir les “flors”, però recorda que els troncs també es poden menjar, així que guarda’ls i fes-los servis per fer algun brou de verdures, per exemple.
  2. Una vegada estigui net, ratlla o talla el bròquil molt petit, fins que quedi quasi esmicolat. Si tens algun robot de cuina el pots fer servir per triturar-ho ben petit.
  3. A continuació posa el bròquil en un bol juntament amb els ous, el formatge i el polsim de sal i pebre. I barreja bé tots els ingredients.
  4. Quan tinguis la massa homogènia, prepara la superfície on la posaràs. Una safata amb paper de forn o un motlle.
  5. Estira bé la massa per la superfície, fent la forma que prefereixis.
  6. Esclafa el forn a 200ºC i cou la base durant uns 15 minuts fins que les vores comencin a estar rosses. (Dependrà de cada forn, així que cal estar atent/a).
  7. Quan hagi passat aquesta estona, retira la base del forn i posa-hi a sobre els ingredients que vulguis per fer-la al gust: salsa de tomàquet, formatge, ous, xampinyons… el que més t’agradi!
  8. I per últim, torna-ho a posar al forn durant uns 5 o 10 minuts més.
  9. I ja estarà la pizza a punt per menjar!

De debò que encara dubtes d’aquesta pizza? No ho facis, és una aposta assegurada!

Si vols aprendre a fer més receptes amb el bròquil, fes un cop d’ull a l’entrada: El gener és temporada de bròquil!

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai