El bullying o assetjament entre iguals és un fenomen freqüent a les escoles i instituts: un de cada tres adolescents al món pateix aquest tipus de violència repetitiva segons un informe de la UNESCO del 2018. Així de contundent i preocupant és la xifra.

Des de Fundesplai sempre eduquem perquè s’enforteixin els vincles afectius i les relacions positives entre infants o joves, perquè sabem que la cohesió de grup pot ajudar a prevenir l’assetjament. Per això des de fa dos anys que acompanyem la formació de Colles Encoratjades en els grups d’infants i joves dels esplais i menjadors escolars on som presents.

Una Colla Encoratjada és una colla que s’enfronta a les injustícies i defensa les companyes i els companys que pateixen, però també ajuda als nois i les noies que mostren agressivitat a transformar-la en valors que afavoreixen la convivència com la cura i el respecte pels altres.

Avui volem compartir amb vosaltres 13 curtmetratges per fer una activitat de debat amb els infants i joves. Hem d’estimular l’esperit crític respecte els patrons de l’assetjament per ajudar els nois i noies a detectar-los al seu voltant i saber com actuar.

1. La nena invisible – Friends

2. Els testimonis ho podem aturar – Friends

3. Bully dance

4. Per què m’ajudes? – Esplai Tricicle

5. No et quedis sol – Esplai El Quijote

6. Talla el fil – Esplai Espurnes

7. Especial “bullying”, trenquem el silenci – Notícies K3

8. LOU – Pixar

9. El Gir – Esplai Guadaloche

10. Trenca la cadena – Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet

11. Xarxa – Esplai Druida

12. El acoso escolar es violencia – Save the Children

13. No al bullying – piedra, papel o tijera

Si us ha agradat aquesta entrada, compartiu a les xarxes!!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai