Iniciem aquest nou curs amb una nova proposta educativa que serà el fil conductor de totes les nostres accions i activitats durant els cursos 2023-2024 i 2024-2025: ESTIMA! una proposta educativa per celebrar la vida.

Aquesta proposta educativa va de la mà dels termes convivència i sostenibilitat, entenent que els nostres actes són interdependents i que tenim responsabilitats en tot allò que fem amb el planeta i amb la resta de persones. És molt important que els agents educatius treballin coordinadament amb les famílies per tal que les accions educatives siguin més efectives.

Hem apostat per una proposta educativa per celebrar la vida que planteja el repte de conèixer-nos millor, de desenvolupar la fortalesa interior i el respecte i l’afecte cap a nosaltres i cap als altres. Amb Estima ens agradaria que els infants i joves trobin l’enllaç entre la seva pau interior i exterior, proporcionant eines perquè aconsegueixin viure en convivència i d’una forma sostenible i global.

OBJECTIU DE LA PROPOSTA

Estima pretén proporcionar estratègies per tal que els infants i joves tinguin més recursos per al seu desenvolupament integral. Parlem d’una proposta que vol servir com a eina de prevenció d’acompanyament de les persones.

  • Sensibilitzar i corresponsabilitzar-nos de garantir un entorn pacificat, segur i saludable que promogui la salut i el benestar emocional dels infants i adolescents.
  • Fomentar la capacitat dels infants i joves de ser protagonistes del seu benestar. D’estimar-se i de tenir cura dels altres, així com desenvolupar una consciència que els impulsi a actuar per la Pau i la vida.

Centrem la proposta en 7 estratègies educatives per guiar totes les accions i contribuir al benestar des de l’educació en el lleure. Aquestes estratègies es centren en el fet de sentir-se útil, d’aconseguir un benestar físic i mental, de fer servir l’art com a eina educativa, entre d’altres. Els pots descobrir tots en el nostre quadern pedagògic.

EIX D’ANIMACIÓ

Totes les propostes transcorren a partir d’un eix d’animació que acompanya a infants i joves durant tot el camí, en la descoberta de la proposta i de les activitats. En aquesta proposta hem volgtu diferenciar 2 eixos d’animació segons l’edat dels participants.

UNA AVENTURA EMOCIONANT
DE 3 a 12 ANYS

Els personatges protagonistes d’aquest eix són la Lluna, la Rajae i en Roc, tres amics que es van conèixer al centre de lleure en el que participaven i que un bon dia van descobrir una motxilla, que a simple vista, no semblava especial, però pots estar segur/a que ho és, i molt!

Aquests tres personatges aportaran diferents recursos per poder identificar emocions i sentiments, i amb la màgia dels seus objectes podrem anar desenvolupant les competències emocionals.

 

C3 EM CUIDO, ET CUIDO, ENS CUIDEM
DE 12 a 17 ANYS

Per als i les joves dels centres l’eix d’animació es centren en propostes d‘Aprenentatge i Servei que es relacionen amb el benestar emocional i social, i algunes de les quals, s’orienten a la mobilització i al compromís social.

Sabem que els i les joves necessiten un altre tipus d’activitats que els facin sentir vives i empoderades, és per això que al llarg de la proposta es vetlla perquè assoleixin estratègies i noves experiències relacionades amb l’educació emocional.

 

REPTES COL·LECTIUS

Els reptes col·lectius són accions col·lectives basades en la metodologia de l’Aprenentatge i Servei (ApS) que estan vinculades a la proposta educativa i mobilitzen els infants, joves i famílies dels esplais, el temps del migdia, etc. Com més siguem, més riurem i més força tindrem!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai