Un mar d’il·lusions,… amb aquest eslògan vàrem proposar als infants i al seu professorat establir sintonies amb la paraula REFUGIATS i es va convertir en el lema de la cloenda del curs 2016-17 del programa de promoció de la salut l’Aventura de la Vida a les escoles de Lleida.

Un cop més, a la ciutat de Lleida, l’Aventura de la Vida ha estat el nexe per sumar iniciatives que situïn als infants en el centre de l’acció educativa.

L’Aventura de la vida és un programa de promoció de la salut que portem a terme en moltes escoles de tot Catalunya que potencia les actituds, les habilitats per a la vida i els hàbits saludables com a estratègia de prevenció amb els infants de Primària.

Va ser un acte de cloenda molt commovedor i des d’aquí volem agrair la participació i implicació de totes i tots els participants, especialment dels alumnes de les escoles de Lleida.

Amic meu, de Open Cultural Center

Per preparar l’acte de cloenda del curs 2016-17, en el marc dels Drets dels Infants i de la igualtat d’oportunitats, vam proposar a les escoles de Lleida que treballessin el conte Amic meu, creat per l’organització Open Cultural Center. Amic meu és un conte que parla de nens i nenes que han fugit de Síria cercant el benestar i la seguretat i han anat a parar als camps de refugiats de Grècia.

Open Cultural Center és una organització de voluntaris i voluntàries que desenvolupa programes educatius i culturals amb refugiats que viuen en camps a Grècia. Fan classes a infants, joves i adults, impartides per voluntaris/es o sovint pels mateixos refugiats i refugiades, organitzen tallers, activitats, concerts i espectacles.

Conte Amic Meu sobre els refugiats de Open Cultural Center

Landscape, una obra sobre els refugiats de l’Aula de Teatre

L’Aula Municipal de Teatre de Lleida ens va obsequiar amb l’obra Landscape que parla sobre els refugiats. Els joves actors i actrius de 12 anys es posen a la pell d’infants refugiats que han hagut de marxar de casa seva.

Us deixem amb aquesta obra tan transparent que il·lustra la vida dels infants refugiats amb molta sensibilitat.

 

 

Recursos per treballar el tema dels refugiats amb infants

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai