Estàs buscant algun curs interessant per fer aquest estiu?

Els efectes de la pandèmia global han fet i segueixen requerint que ens reinventem i adquirim noves competències que ens ajudin a crear espais d’aprenentatge i dinàmiques adaptades a la nova situació a les aules.

És essencial que posem molt d’èmfasi, tant des del professorat com des dels equips educatius de les entitats de lleure, en l’acompanyament emocional dels infants i joves, les necessitats educatives especials, la inclusió, la reducció de les desigualtats, l’atenció a la diversitat, així com en mecanismes de coordinació i actuació.

Avui et proposem 8 accions formatives orientades a realitzar una bona gestió emocional amb l’alumnat, atenció a la diversitat, fomentar una educació en valors i planificar les noves tasques del professorat, així com a dotar d’eines i recursos tecnològics que permetin dinamitzar activitats TIC a l’aula mentre els infants i joves gaudeixen al mateix temps que aprenen.

1. Educació i atenció a la diversitat

Cursos sobre educació, estratègies pedagògiques, atenció a la diversitat, igualtat de gènere, coeducació, eines comunicatives, gestió restaurativa de les relacions, acompanyament emocional, resolució de conflictes, ….

Diversos formats: online, presencials, semi-presencials… Sovint subvencionats per a treballadors/es en actiu.

Cursos-Educacio-Formacio-Fundesplai_2

2. Webinars Fundesplai

Des de Fundesplai organitzem webinars o seminaris virtuals com a accions formatives puntuals en què es pot participar de manera gratuïta. En l’àmbit educatiu te’n destaquem alguns que ja hem realitzat però que pots visualitzar directament al youtube:

Webinars Fundesplai educació

3. Com educar la privacitat en joves: Dates, infraestructura i consciència crítica

Masterclass online on es reflexionarà i s’aportaran recursos per entomar una de les principals preocupacions d’educadors/es i famílies amb adolescents: les dades que comparteixen els i les joves a Internet, la privacitat, etc… Seguint la nostra metodologia de l’Alfabetització Digital Crítica, proposem una visió de conjunt que ens permet comprendre, juntament amb els joves, en què consisteix aquest model de negoci per promoure un procés de reflexió-acció.

 • Plataforma: Cibernàrium
 • Format: online
 • Preu: Gratuït
Privacitat joves curs cibernarium

4. Introducció al treball àgil per a equips directius d’escoles

Masterclass online orientada a l’assoliment d’habilitats i competències per a la coordinació d’equips directius als centres educatius, estratègies de gestió de projectes pedagògics i treball col·laboratiu, a través de diverses eines digitals.

 • Plataforma: Cibernàrium
 • Format: online
 • Preu: Gratuït
Curs eines TIC equip directiu escoles

5. Ús creatiu de la tecnologia: Apps per començar a programar sense codi

Masterclass online on veurem com la programació sense codi pot ser una eina per aprendre i les principals aplicacions mòbils que s’utilitzen en la programació educativa. Consulta l’article “20 apps i recursos per aprendre a programar”.

 • Plataforma: Cibernàrium
 • Format: online
 • Preu: Gratuït
Programació educativa sense codi

6. Introducció a les metodologies makers

Masterclass online on ens introduirem a les metodologies makers aplicades a l’aula. Aquest curs t’ajudarà a comprendre i identificar una activitat basada en metodologia maker i a poder-la replicar i dissenyar-ne de noves.

 • Plataforma: Cibernàrium
 • Format: online
 • Preu: Gratuït
Metodologia makers educació

7. Com treballar els ODS a través de Minecraft Educació

Minecraft Education i els seus mons virtuals proporcionen un espai idoni per a la experimentació i l’aprenentatge tecnològic i en valors. Amb aquesta proposta descobrirem com treballar els ODS i la sostenibilitat a través d’aquesta plataforma de joc.

 • Plataforma: Cibernàrium
 • Format: online
 • Preu: Gratuït
Minecraft education ODS

8. Combatre les fake news des de l’aula: aprendre i ensenyar a verificar

Un curs adreçat a docents de Secundària per poder impulsar l’educació mediàtica a l’aula. Aprendrem a verificar la informació de notícies, imatges, vídeos i XXSS i despertar l’esperit crític de l’alumnat.

 • Plataforma: Cibernàrium
 • Format: online
 • Preu: Gratuït
fake news curs

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes! I apunta’t als cursos! T’agradaran 😉

close

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Ja que estàs per aquí....

En la situació actual, els infants i joves necessiten, més que mai, activitats de lleure educatiu amb els amics i amigues i a la natura.

A Fundesplai tenim la determinació de donar l'oportunitat a totes les nenes i nens de Catalunya de poder gaudir del lleure educatiu de qualitat a través del temps educatiu del migdia, les activitats extraescolars, les activitats als esplais, les excursions a la natura, les colònies escolars, els caps de setmana en família...

Ajuda'ns a fer-ho possible!

Fes un donatiu

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai