Estàs buscant algun curs interessant per fer aquest estiu?

Els canvis constants en la nostra societat fa que ens haguem de reinventar i adquirir noves competències que ens ajudin a crear espais d’aprenentatge i dinàmiques adaptades a les aules.

És essencial que posem molt d’èmfasi, tant des del professorat com des dels equips educatius de les entitats de lleure, en l’acompanyament emocional dels infants i joves, les necessitats educatives especials, la inclusió, la reducció de les desigualtats, l’atenció a la diversitat, així com en mecanismes de coordinació i actuació.

Avui et proposem 8 accions formatives orientades a realitzar una bona gestió emocional amb l’alumnat, atenció a la diversitat, fomentar una educació en valors i planificar les noves tasques del professorat, així com a dotar d’eines i recursos tecnològics que permetin dinamitzar activitats TIC a l’aula mentre els infants i joves gaudeixen al mateix temps que aprenen.

1. Atenció a la diversitat

Cursos sobre educació, estratègies pedagògiques i atenció a la diversitat que et permetran afrontar situacions a l’aula, tenir eines i estratègies pel teu dia a dia.

Diversos formats: online, presencials, semi-presencials… Sovint subvencionats per a treballadors/es en actiu.

Cursos-Educacio-Formacio-Fundesplai_2

2. Webinars Fundesplai

Des de Fundesplai organitzem webinars o seminaris virtuals com a accions formatives puntuals en què es pot participar de manera gratuïta. En l’àmbit educatiu te’n destaquem alguns que ja hem realitzat però que pots visualitzar directament al youtube:

Webinars Fundesplai educació

3. Educació emocional

L’educació emocional s’està convertint en un element clau en molts currículums escolars, i és que és molt important que els infants reconeguin les seves emocions i les dels altres, i aprenguin a gestionar-les. Et proposem que facis aquest MOOC sobre educació emocional, al teu ritme i sense presses.

Privacitat joves curs cibernarium

4. Aprèn a fer un hort a l’escola

Si encara no heu iniciat cap projecte d’hort a l’escola o necessiteu idees o consells per mantenir-lo i millorar-lo, t’animem a consultar la Guia de l’Hort per a l’escola i l’esplai. Una guia completa en la qual trobaràs tot el que necessites per iniciar o mantenir l’hort escolar.

Curs eines TIC equip directiu escoles

5. Cursos Cibernàrium

El Cibernàrium és el servei de formació i divulgació tecnològica de Barcelona Activa i que s’ha convertit en un referent en les tendències tecnològiques oferint formació tecnològica gratuïta per a tots els nivells. Podràs trobar cursos de: Eines TIC per classes de ciència, treure suc a la pissarra digital, metodologies makers… i molts més!

Privacitat joves curs cibernarium

6. Com introduir la programació a l’escola

La programació està formant, cada vegada més, part de les escoles i de les activitats extraescolars. I és que la programació és la nova alfabetització, ajuda a desenvolupar el que s’anomena lògica o pensament computacional, i se’n poden treure molts beneficis. Consulta les apps i recursos que hi ha per aprendre a programar, i si també t’interessa, pots consultar els cursos sobre programació i intel·ligència artificial de Fundación Esplai.

Metodologia makers educació

7. Aprèn a fer Stop Motion

L’Stop Motion es pot convertir en una eina aliada a l’escola. Es tracta del procés d’animació d’un personatge o imatge que requereix molta concentració i autoavaluació en el procés, quelcom que pot ser molt interessant de treballar amb els infants i joves. Et proporcionem recursos perquè puguis aprendre les millors tècniques de l’stop motion, tutorials i apps per treballar-ho.

Minecraft education ODS

8. Forma’t per l’alimentació sostenible i saludable

Aprendre les claus de l’alimentació sostenible i saludable és molt important per tal d’aconseguir un sistema agroalimentari que no perjudiqui al planeta i així millorar la salut humana i planetària. Et proposem que facis el MOOC sobre alimentació i ODS, un curs online que pots fer al teu ritme i amb el que t’adonaràs que l’alimentació és una palanca de canvi.

fake news curs

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes! I apunta’t als cursos! T’agradaran 😉

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai