Els horts cada vegada estan prenent més importància en la nostra societat, i és que tenir un hort és tenir un tresor.

A les escoles, especialment a les etapes d’infantil i primària, ja fa molts anys que van començar a proliferar els horts, i cal aprofitar l’embranzida perquè totes les escoles, instituts, esplais, altres centres educatius i també les famílies, tinguin un hort. Per salut, educació, sostenibilitat, vida.

Cada vegada són més visibles els beneficis que tenen els horts i la importància que poden tenir a nivell educatiu, en escoles, esplais o a la família. Un hort és un espai privilegiat que permet manipular, experimentar, conèixer, tenir contacte amb la natura, afavorir el respecte per la biodiversitat… en definitiva és una font de vida i d’aprenentatges significatius.

GUIA PRÀCTICA DE L’HORT ECOLÒGIC I EDUCATIU

Ara és el moment de presentar-te la nova Guia pràctica de l’hort ecològic i educatiu, i és que creiem que tenir un hort ens ajuda a caminar cap a societats més justes i sostenibles. És per això que et volem donar eines perquè puguis crear, cultivar i resoldre els problemes que puguin anar sorgint en el projecte de l’hort. En aquesta guia també hi trobaràs recursos i activitats perquè els infants i joves se sentin seu el projecte de l’hort, aprenguin i gaudeixin al màxim de l’experiència.

Aquesta guia s’emmarca dins la proposta educativa, MENJAR CANVIA EL MÓN, centrada en el dret a l’alimentació saludable i sostenible.

Esperem que t’agradi i que proliferin els horts en els entorns educatius, patis, terrats, balcons i jardins.

QUÈ HI TROBARÀS?

En aquesta guia trobaràs explicat de manera molt clara, visual i interactiva diferents elements per poder posar en marxa un hort:

  1. Per què fer un hort? T’expliquem per què creiem que és important i et donem 12 raons per fer un hort.
  2. Com dissenyem l’hort? En aquest punt et presentem els 5 models d’hort que pots dur a terme, aspectes que cal tenir en compte com la climatologia o el tipus de substrat, i un full de ruta per no deixar-te cap pas en aquest procés de creació.
  3. Què plantem? Et mostrem quines hortalisses pots plantar a l’estiu i a l’hivern i quines plantes aromàtiques i medicinals són beneficioses pels horts.
  4. Tècniques per a l’hort ecològic. T’expliquem què és l’agroecologia i 9 tècniques agrícoles imprescindibles associades a aquesta.
  5. Activitats educatives a l’hort. Et proposem 26 activitats relacionades amb l’hort per a infants i joves de totes les edats.
  6. Referències i altres recursos. Per últim tindràs a mà la referència de guies, webs i llibres molt interessants!

Si vols tenir la Guia de l’hort a mà i en format PDF, només cal que et subscriguis al nostre blog omplint aquest formulari i et farem arribar la guia directament al teu correu.

Nom
Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

No tens cap excusa per no començar a fer un projecte d’hort a l’escola, a l’esplai o a casa. Amb aquesta guia et posem a l’abast molts coneixements i recursos perquè el teu projecte d’hort sigui tot un èxit.

Si et sembla útil, comparteix aquest article amb totes aquelles persones que tenen l’espurna de l’hort a dins, perquè tinguin un punt de recolzament per aconseguir cultivar hortalisses amb èxit, tant als centres educatius com en família en balcons, terrats, o fins i tot als patis d’empreses i entitats.

ALTRES ARTICLES RELACIONATS AMB L’HORT

> 5 maneres de fer un hort

> Com vincular l’hort escolar al currículum

> Com fer un hort al balcó i posar-lo ben bonic

> Com fer compostatge a l’escola o l’esplai

> Activitats pedagògiques a partir del compostador

> La biodiversitat al compostador de l’escola

> Com afavorir la biodiversitat al pati de l’escola

 

Si t’ha sembla interessant aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes!
L’hort ens està esperant… som-hi!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai