FAQ sobre les activitats i el monitoratge

Quina ràtio monitor/alumne apliqueu a les colònies escolars?
Les ràtios que apliquem a les colònies escolars són: 1-12 (Educació Infantil) i 1-15 (Primària i Secundària).
L'estada de colònies és gratuïta per als/les mestres?
Les colònies són gratuïtes per a 1 docent cada 20 alumnes.
Adapteu el Centre d'Interès al Projecte Educatiu del Centre?
El centre d’interès serveix d’eix vertebrador de les colònies i vincula l’’acció al territori i a l’entorn natural, el programa d’activitats s’adapta en funció del projecte educatiu, els aprenentatges que l’escola vol reforçar i de les possibilitats de l’equipament.
Hi ha monitoratge durant tot el dia?
Els monitors/es s’encarreguen de les activitats del matí (10-13), tarda (15:30-19) i nit (21:30-23h). També dinamitzen els temps lliure (13 a 13:30 i de 14:30 a 15:30). L’últim dia abans d’esmorzar vénen a col·laborar per fer les motxilles i recollir les habitacions.
Quina formació tenen els monitors/es?
L’equip d’educadors està format per monitors i tècnics especialistes en la modalitat de cada estada (biòlegs, ambientals, educació física, tècnics esportius…) amb formació i experiència en activitats de lleure.
Els/les monitors/es es troben a la casa durant la nit?
Sí, dormen a la casa però no s’encarreguen de la vigilància nocturna dels infants. Disposareu dels telèfons del coordinador de l’estada per si fos necessària l’actuació dels monitors més tard de les 11 de la nit.
Si fa mal temps es suspenen les activitats?
No, hi ha sempre un pla alternatiu per a casos de mal temps que garanteix el compliment dels objectius proposats.
A les colònies temàtiques, totes les activitats estan relacionades amb el tema principal?
Totes les temàtiques tenen un centre d’interès per cada casa i nivell educatiu.
Per realitzar les colònies d'anglès, cal un nivell d'anglès determinat?
No, les colònies d’anglès, d’immersió lingüística, es poden realitzar a qualsevol edat i amb qualsevol nivell d’anglès previ. Reforcen l’escolta i familiarització amb l’idioma i potencien que els nens/es perdin la por a expressar-se.
El material per a les activitats està inclòs?
Sí, tot el material per a realitzar les activitats està inclòs excepte la llanterna d’ús personal per al joc de nit.
Hi ha colònies escolars per a totes les edats?
Sí, fem colònies escolars per a alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària (ESO).

FAQ sobre les cases de colònies

L'accés a la casa es pot fer en autocar?
Sí, a totes les cases l’autocar hi arriba sense problema.
Els infants han de dur sac de dormir?
Sí, a la casa hi ha llençol de baix i manta. Els alumnes han de dur sac de dormir, coixinera i tovallola.
De quantes places són les habitacions?
Les habitacions tenen entre 4 i 12 places.
Les cases estan adaptades als alumnes amb cadira de rodes?
La majoria de les nostres cases estan completament adaptades per facilitar la mobilitat de les persones amb cadira de rodes. Consulteu amb anterioritat a les colònies el número de places adaptades que hi ha a cada casa.
Hi ha pistes esportives a la casa de colònies?
Totes les nostres cases de colònies disposen d’un entorn privilegiat per practicar diferents activitats i esports, consulteu les possibilitats específiques de cada equipament.

FAQ sobre l’alimentació

Els àpats són de menjar casolà cuinat a la casa de colònies o de càtering?
Els àpats són de menjar casolà elaborat a la cuina pròpia de cada casa. L’alimentació i la salut són molt importants per a nosaltres. Els menús són equilibrats i de dieta mediterrània. Totes les cases disposen del certificat AMED, garantia de dieta mediterrània.
Disposeu de menús específics per a nens/es amb al·lèrgies o altres necessitats alimentàries?
Sí, en cas d’al·lèrgia, intolerància o altres necessitats alimentàries, necessitem que ens ho comuniqueu prèviament per poder tenir-ho previst.
Quin és l'horari dels àpats i les activitats?
Esmorzem a les 9, dinem a les 13:30 i sopem a les 20. Les activitats es realitzen de 10 a 13, de 15:30 a 19 i de 21:30 a 23h.
Els monitors/es s'encarreguen de la gestió dels àpats?
Els monitors dinen a la vegada que els infants mentre els mestres us encarregueu del menjador, un cop fet l’àpat, els monitors s’encarreguen del temps lliure mentre els mestres feu l’àpat.
La pensió completa inclou el berenar?
Sí, la pensió completa inclou el berenar des del primer fins a l’últim dia.

FAQ sobre la seguretat

Quin és el procediment si un infant es fa mal o es troba malament?
Els monitors tenen una formació en primers auxilis, la millor actuació sempre serà la prevenció, en el cas que ens trobem amb una indisposició o accident, s’activarà el protocol establert (prevenir, avisar a emergències i socórrer). Un cop truquem al 112, ens aconsellen quina actuació cal fer (cura de primers auxilis o trasllat a l’hospital, en aquest cas l’ambulància vindrà a la casa de colònies o caldrà avisar a un taxi).
Hi ha farmaciola a les cases de colònies?
Disposem d’una farmaciola bàsica de primers auxilis, però no podem administrar cap tipus de medicament. Si les escoles en disposeu i en teniu l’autorització recomanem que porteu el propi maletí de primers auxilis.
Les cases disposen de cotxe a disposició de qualsevol emergència durant la nit?
Sempre hi haurà un cotxe disponible a la casa de colònies, però mai es realitzaran trasllats amb infants. En cas d’emergència avisarem a l’ambulància o farem el trasllat en taxi.
Quines assegurances estan incloses a les colònies escolars?
L’assegurança civil i la d’accidents estan incloses.

Eduquem en valors

Els nostres valors impregnen tot el que fem! Fem educació integral, activa, per la pau, ambiental, per la salut, per la ciutadania global, per la democràcia, la participació, la igualtat, la convivència, la sostenibilitat i els Objectius del Desenvolupament Sostenible.

Parlem de colònies escolars al blog

6 Colònies escolars de primavera

6 Colònies escolars de primavera

Et presentem 6 colònies escolar d’educació ambiental per fer durant aquesta primavera. L’oportunitat per aprendre de forma vivencial i gaudir de la natura. Activitats, gimcanes, descoberta de la fauna i la flora… no t’ho perdis!

Aprendre anglès a través del joc

Aprendre anglès a través del joc

Aprendre anglès a través d’activitats d’immersió lingüística és una de les millors eines. Descobreix els jocs, les colònies, sortides, English Week, treballs de síntesi… Un munt de possibilitats per desenvolupar projectes en anglès!

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *