Ja fa molts estius que des de Fundeplai organitzem casals d’estiu a molts esplais i escoles, i és que no hem d’oblidar que les activitats de lleure segueixen sent molt importants en els mesos de vacances escolars.

Les activitats que proposem als infants i adolescents durant els casals es basen principalment en la participació activa, la pluralitat, el joc, la recerca, la creativitat i el vincle amb la natura, sempre amb l’eix vertebrador del Centre d’Interès i els nostres valors de base. Ens agrada que els infants gaudeixin de totes les activitats i propostes però no perdem de vista la vessant més educativa que ens caracteritza.

Descobreix com de bé s’ho passen els infants durant els nostres casals d’estiu!

Volem agrair la participació d’aquest vídeo al Casal Joan Maragall, Casal Vedruna, Casal Ca n’Alzamora, Casal els Pins i Casal Collserola.

 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR…

COM TREBALLEM ALS CASALS?

Centre d'interès

A cada casal hi ha un Centre d’Interès o eix d’animació que fa de fil conductor de les activitats i dóna sentit a la globalitat, estimula la motivació i participació dels infants i adolescents. Tot i que partim d’un centre d’interès comú, les activitats estaran diferenciades i adaptades a cada grup d’edat.

Sortides a la natura

Afavorim les excursions i sortides a la natura (entorn proper o llunyà) per potenciar el vincle i la comprensió de la natura per part dels infants i adolescents, així com aprofitar els beneficis físics i emocionals que comporta el contacte amb la natura.

Jocs d'exterior

Als nostres casals sempre hi ha activitats d’exterior, sobretot a l’estiu, quan es fan jocs per gaudir de la natura, jocs d’equip, jocs esportius, jocs cooperatius, jocs d’aigua, jocs de convivència, jocs per créixer…

Jocs d'aigua

Durant el casal d’estiu sempre hi ha estones refrescants tot i que ens adaptem a la situació de sequera i reduïm l’ús d’aigua en les activitats repensant mesures i dinàmiques.

Aprenentatge Servei

Les activitats d’Aprenentatge Servei (ApS) combinen l’educació amb el servei a la comunitat o per la sostenibilitat. Per tant, aconseguim la millora de l’entorn, la presa de consciència i tots els valors educatius que se’n deriven.

Gimcanes

Les gimcanes són una de les activitats estrella dels casals, els infants i adolescents s’organitzen en equips, aprenen a col·laborar, se senten part del grup i s’ho passen molt i molt bé amb els reptes de la gimcana.

activitats específiques

Durant els casals realitzarem píndoles d’activitats específiques vinculades amb la creativitat, l’educació emocional, l’educació ambiental, les Habilitats per a la Vida,…

Esport, moviment i música

Ens encanta el moviment i la música: jocs esportius, esports d’aventura, circ, acrobàcies, danses, cançons… Moments per gaudir amb els amics i amigues i passar-ho molt bé.

Si t’ha agradat comparteix aquesta entrada a les xarxes!

Vols que t’organitzem un casal?

Els nostres casals d’estiu, de primavera o d’hivern s’adapten al Projecte Educatiu del Centre i els preparem en estreta col·laboració amb l’escola i l’AMPA o AFA. Fem casals per a totes les edats, des de casals per a escoles bressol fins a Infantil, Primària i Secundària.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai