Els jocs d’aigua esdevenen protagonistes a les activitats d’estiu, no només perquè és una activitat molt divertida sinó també perquè és una bona forma d’apaivagar la calor. Durant els casals d’estiu, els nens i nenes esperen sempre impacients els moment de remullades i activitats aquàtiques, que són les activitats estrella.

Però en el context de sequera que vivim actualment cal repensar les activitats aquàtiques per adaptar-nos a la situació i minimitzar la despesa d’aigua.

Des de Fundesplai ens adherim al Pla de Sequera (PES) plantejat per l’Agència Catalana de l’Aigua per tal d’apaivagar la situació de sequera i garantir l’abastament d’aigua. En aquest sentit, tant des de les nostres instal·lacions del Prat del Llobregat (Centre Esplai), que són pioneres en l’estalvi i la reutilització de l’aigua des del 2007, com des de les activitats que plantegem durant l’estiu, volem ser exemple de pràctiques responsables amb l’ús de l’aigua, des de tots els nostres àmbits d’acció.

En els casals d’estiu i també a les colònies, campaments i camps de treball, hem de fer un ús responsable d’aquest valuós i cada cop més escàs recurs, tot anant en sintonia amb els objectius educatius que promovem a favor de l’adquisició d’hàbits sostenibles. En el transcurs de les nostres activitats d’estiu, doncs, aplicarem un seguit de mesures per tal de fer els jocs i activitats d’aigua més sostenibles.

  • Platja o piscines municipals: sempre que puguem, optem per les piscines municipals o anar a la platja per gaudir de les activitats d’aigua. Són l’opció més sostenible.
  • Repensem els jocs d’aigua i les remullades a fi de reduir el malbaratament de l’aigua.
  • Conservem l’aigua sobrant de les gerres del menjador per reaprofitar-la per als jocs.
  • Reduïm o anul·lem l’ús de les mànegues d’aigua pel dispendi d’aigua que suposa.
  • Repensem els materials: evitem els materials d’un sol ús (globus, gots o palletes (encara que siguin de cartró)) pel gran impacte que tenen en el medi ambient. Podem substituir-los per materials reutilitzables i més sostenibles com: xeringues, polvoritzadors, aspersors manuals, esponges, etc
  • Creació de punts frescos pels infants i joves (paradeta amb fruita fresca, sucs o granissats per reduir la calor!)

Totes aquestes recomanacions són algunes idees que es poden aplicar fàcilment a la dinàmica dels casals d’estiu i que ens permetran posar consciència en la importància de no malbaratar aigua. Cal que, com a agents educatius, sensibilitzem a infants, joves i famílies sobre la necessitat de cuidar el planeta, i en el cas que ens ocupa, de valorar cada gota d’aigua que fem servir. La sequera no és una broma!

Apostem doncs per unes mesures conscients i que no impedeixin que el transcurs dels casals d’estiu mantinguin la seva màgia, diversió, creativitat i alegria!

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes!
Cuidem el planeta!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat

Vols que t’organitzem un casal?

Els nostres casals d’estiu, de primavera o d’hivern s’adapten al Projecte Educatiu del Centre i els preparem en estreta col·laboració amb l’escola i l’AMPA o AFA. Fem casals per a totes les edats, des de casals per a escoles bressol fins a Infantil, Primària i Secundària.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai