Les colònies i campaments són un context ideal per afavorir la immersió lingüística en anglès.

Durant unes colònies en anglès els nens i nenes surten del seu entorn habitual, gaudeixen, creixen i es desenvolupen socialment, creant vincles amb els seus companys i companyes,… i tot això ho poden fer en anglès i aprofitar els dies de colònies per potenciar el seu aprenentatge en aquesta llengua. Fer colònies en anglès té molts beneficis socials i d’aprenentatge, i aquests se sumen als beneficis de fer colònies a la natura.

Poden ser colònies escolars en anglès, amb el grup classe, o colònies d’estiu en anglès. I sabies que les nostres colònies en anglès són amb monitors i monitores nadiues? D’aquesta manera s’adquireixen molt millor el vocabulari i l’accent anglesos. Totes les activitats, els jocs i els tallers es fan en aquesta llengua i els infants s’acostumen a les expressions nadiues.

1. Per fer unes Colònies diferents de les habituals!

Les colònies en anglès són una experiència única i immersiva! La majoria d’aquestes estan formades per monitors i monitores natius i natives, perquè així l’estada sigui 100% en aquest idioma! Les colònies en anglès afegeixen un punt diferent i original a l’experiència de lleure a l’estiu o durant el curs escolar. Els infants ho gaudeixen molt i ho viuen com un repte interessant i motivador. 

2. Què millor que aprendre anglès jugant?

El lleure i els jocs són dos elements importantíssims pel creixement i l’aprenentatge dels infants. Si, a més a més, hi sumem l’anglès, segur que els nens i nenes aprenen moltíssim! Jugaran al “Tik, tak, toe” en comptes del “Tres en ratlla”, o al “Hiding place” en comptes del “Fet i amagar”. Això els donarà una oportunitat increïble d’aprendre vocabulari que, de vegades, és més complicat d’assolir amb les classes convencionals de l’idioma estranger.

3. Practicar l’anglès en un àmbit informal

Els nens i nenes estan ben acostumats a fer exàmens en anglès, presentacions, lectura de llibres, etc. Però aquest cas és molt diferent: fer unes colònies en anglès dona l’oportunitat als infants de practicar aquest idioma en un àmbit completament informal, un àmbit molt quotidià, ja que l’hauran de parlar en el dia a dia, quan paren taula, quan dinen i sopen, quan fan jocs i activitats d’aventura... El registre informal serà ideal per aprofundir al màxim en aquesta llengua i adquirir hàbits en la quotidianitat.

4. Fer amistats en anglès!

Un dels objectius d’unes colònies és conrear les amistats, des de la convivència, el respecte, l’empatia… A través d’activitats a la natura, jocs i dinàmiques, a les colònies en anglès els infants aniran adquirint habilitats relacionals i emocionals a través de l’anglès. Això els acompanya en el seu desenvolupament cognitiu, social i de competències per a la vida.

colonies en anglès classes Fundesplai

5. Perdre la por a parlar en anglès

Quan hem d’escriure o parlar en un idioma que no és la nostra llengua materna, acostuma a passar que se’ns desperta la por i la vergonya! És una reacció completament normal, ja que patim per no fer-ho prou bé. Un dels beneficis que tenen aquests tipus de colònies en anglès és que, com que es practica aquest idioma durant tot el dia, de manera immersiva, els nens i les nenes perden la por molt ràpid, ja que es converteix en una pràctica habitual del dia a dia.

6. Afavorir el multilingüisme

Hi ha diversos estudis científics que demostren que el bilingüisme o multilingüisme tenen molts beneficis per al desenvolupament del cervell i la socialització. Segons aquests estudis, les persones bilingües o multilingües tenen tendència a tenir més memòria, més capacitat de concentració, creativitat i més agilitat cognitiva, entre d’altres. I no només això! També millora la capacitat d’aprendre altres idiomes. O sigui que com més idiomes parlem amb fluïdesa, més capacitat tenim per aprendre’n de nous!

7. Descobrir cultures i costums diferents

Tots i totes sabem que quan comencem a parlar una nova llengua ens ajuda a obrir molt la nostra ment! Perquè, a part de la llengua, també descobrim els costums d’altres cultures. Quins són els menjars típics anglesos? Tenen alguna dansa popular molt famosa? I els esports? Quins són els que més es practiquen a Anglaterra? Tot això ho podem descobrir aprenent l’idioma! Així que, segur que els nens i nenes que gaudeixin d’unes colònies en anglès, tornaran a casa amb molts coneixements i habilitats noves.

8. Fomentar la interacció en anglès durant tot el dia

Fomentar la interacció en anglès entre nens i nenes durant tot el dia pot afavorir molt la fluïdesa a l’hora de parlar-lo! Quan es tracta d’aprendre un nou idioma, la immersió lingüística és la clau, i això vol dir que és important que els infants estiguin rodejats de l’idioma tant com sigui possible. És per això que si les activitats, jocs, tallers, etc. són en anglès, l’experiència dels nens i nenes serà més gratificant i més immersiva!

colonies en anglès Fundesplai

Els infants i joves que participen a les nostres activitats d’immersió lingüística queden molt contents i contentes de l’experiència! Al vídeo que et presentem a continuació pots veure alguns dels infants que van fer les colònies d’estiu en anglès al Pantà de Sau el 2021:

Què estàs buscant?

Vols unes colònies escolars genials?

Descobreix totes les temàtiques de les nostres colònies a les cases que tenim per Osona, el Montseny, la Noguera, la Selva... programes educatius complerts per a totes les edats! Des d'Infantil fins a ESO.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai