Aprendre anglès pot ser un gran repte per a molts infants i joves… i a Catalunya hi ha una gran desigualtat pel que fa l’adquisició d’un bon nivell d’anglès. Els últims estudis apunten a què ens trobem a la cua d’Europa pel que fa a l’aprenentatge de l’anglès.

I si et diem que hi ha una manera de potenciar i aprendre l’anglès amb activitats d’immersió lingüística, i que a més a més les pots desenvolupar a la mateixa escola? Té bona pinta, no?

En la societat globalitzada actual, l’anglès s’ha convertit en una competència essencial per a infants i joves, i una bona manera de desenvolupar-la és de manera inclusiva a les escoles, oferint activitats i experiències vivencials d’immersió lingüística amb monitores i monitors nadius.

Està clar que als infants els agrada viure i experimentar, i quan un aprenentatge té un format vivencial roman més temps en la seva memòria i la probabilitat que es creï nou coneixement és més elevat.

QUINS AVANTATGES TÉ?

 

L’aprenentatge d’un idioma comporta uns processos cognitius complexos que s’associen al desenvolupament de diverses àrees del cervell i així, a millorar altres habilitats cognitives. A més a més hi ha estudis que afirmen que iniciar l’adquisició de segones llengües en edats primerènques és recomenable ja que el procés és més fàcil i més ràpid.

immersió lingüística anglès escola fundesplai

QUÈ S’ACONSEGUEIX AMB LES ACTIVITATS D’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EN ANGLÈS?

Les activitats d’immersió lingüística en anglès permeten als infants i joves:

  • Tenir més facilitat i rapidesa en l’aprenentatge del nou idioma
  • Capacitat de superació de la por de parlar en públic en anglès
  • Una millora del vocabulari i d’expressions pròpies de la llengua anglesa
  • L’oportunitat de conviure amb monitores i monitors nadius
  • Augment de l’autoestima i de l’autoconfiança
  • Una millora de la capacitat cognitiva
  • Tenir més accés a la informació (un 56% d’informació dels llocs d’Internet són en anglès)
  • Adquirir coneixement de la diversitat cultural i així una millor adaptabilitat
  • Tenir capacitat de pensar en un altre idioma
  • Receptivitat i respecte pels altres idiomes
  • Manera divertida d’aprendre
  • Motivació per viure noves experiències

Així doncs, que els infants puguin viure experiències en primera persona permet que desenvolupin aspectes fonamentals com l’autonomia, la flexibilitat o la capacitat per prendre decisions, tal i com explica l’OCDE. El fet de trobar-se en un entorn en el qual hi ha monitoratge anglès nadiu, fa que l’infant o jove desenvolupi certes capacitats cognitives que li permetin adquirir noves habilitats, com el pensament en l’altre llengua, la capacitat de raonament, d’expressió oral, l’autoestima o confiança.

En definitiva, elements clau perquè els nostres infants i joves puguin créixer i viure en una societat global i canviant. Amb una mirada posada al futur i al desenvolupament.

Si vols veure més beneficis respecte els infants bilingües o poliglotes, feu un cop d’ull a l’article de FAROS de Sant Joan de Déu.
Aquest mateix article fa referència a que la salut és un cúmul de bons hàbits, però no només alimentaris i físics, sinó que també són bàsics els de tipus cognitiu.

LES NOSTRES ACTIVITATS EN ANGLÈS

Des del 2021 oferim activitats durant tot l’any centrades en la immersió lingüística amb monitores i monitors nadius, per tal de fer de l’aprenentatge una experiència total. La integració de l’àrea English Camps and School Projects de Home to Home permet que les activitats tinguin una alta qualitat i a més incloguin els valors i la manera d’educar en el lleure que ens és pròpia a Fundesplai.

ENGLISH WEEK

Una setmana d’immersió lingüística a l’escola amb monitores i monitors nadius.
Projectes dins l’escola per alumnes de primària, ESO i Batxillerat

english week activitats anglès Fundesplai

COLÒNIES ESCOLARS

Les English Camp, colònies en anglès amb activitats cooperatives, jocs, dinàmiques…Tot amb immersió lingüística en anglès

 

english week activitats anglès Fundesplai

TREBALLS DE SÍNTESI

ESO Research Camp o ESO Research at School, desenvolupament de projectes de temàtiques diverses a través de la immersió

english week activitats anglès Fundesplai

SORTIDES D’UN DIA

Days out, són sortides en anglès amb monitoratge nadiu. Activitats adaptades a les edats dels infants i interessos

sortides escolars Fundesplai

TALLERS A L’ESCOLA

Days out, tallers a l’escola amb immersió lingüística en anglès, adaptada als interessos i edats dels infants

 

english week activitats anglès Fundesplai

Si vols gaudir d’activitats immersives en anglès amb monitoratge nadiu, no t’ho pensis més i fes un cop d’ull al nostre catàleg d’activitats!
Let’s learn English!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

T’organitzem una sortida escolar?

Fem sortides d'un dia de moltes temàtiques diferents, a les cases de colònies o de Km0, que vol dir que us acompanyarem en la descoberta de l'entorn natural proper a l'escola. Tenim sortides específiques per a cada edat: des d'infantil fins a Batxillerat. Ens adaptem a les necessitats de cada escola.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai