El 22 de març celebrem el Dia Mundial de l’Aigua per sensibilitzar sobre la importància de l’aigua i la defensa de la seva conservació i gestió sostenible.
 
El Dia Mundial de l’Aigua 2023 posa l’èmfasi en el lema Sigues el canvi que vols veure en el món. Les Nacions Unides enguany han preparat aquest póster perquè tots i totes posem el nostre granet de sorra tant a nivell familiar com professional com institucional.
 
Avui hem preparat aquest recull d’activitats educatives relacionades amb l’aigua que poden ser molt útils per treballar aquest tema amb els infants i joves de diverses edats, i les hem posat en pràctica al Temps Educatiu del Migdia on estem presents. Han sigut tot un èxit!
 
Poster Nacions Unides Dia MUNDIAL Aigua 2023

1. AIGUA MÀGICA

Aigua-magica_activitat Fundesplai
La finalitat d’aquesta activitat és apropar-nos a l’aigua, conèixer les seves propietats a través de l’experimentació i despertar la curiositat dels nens i nenes envers aquest element per aprendre a apreciar-lo.
 

2. GIMCANA CUIDEM L’AIGUA

Gimcana-cuidem-aigua_Fundesplai
En aquesta gimcana posarem a prova els nostres coneixements sobre el cicle de l’aigua, les substàncies que la contaminen, l’accés a l’aigua en un món desigual o quins bons hàbits calen per fer-ne un ús racional.
 

3. PROJECTE RIUS

Projecte-Rius_Activitat Fundesplai
El Projecte Rius és una iniciativa desenvolupada per Associació Hàbitats amb l’objectiu principal d’estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels nostres rius.
 

4. ECOAUDITORIA DE L’AIGUA

Ecoauditoria-aigua_activitat Fundesplai
L’Ecoauditoria ens permetrà conèixer i millorar la gestió de l’aigua a l’escola, l’esplai o a casa, i si és possible, disminuir el consum per fer-ne una gestió més sostenible.
 

5. LA DANSA DE LA PLUJA

Ecoauditoria-aigua_activitat Fundesplai
Ballem per cridar a la pluja! Una proposta d’activitat física a través de la dansa per introduir la importància de l’aigua per a les nostres vides i especialment per a l’agricultura i la natura.
 

6. L’AIGUA, UN GRAN TRESOR!

Aigua-un-gran-tresor_activitat Fundesplai
L’aigua és un recurs imprescindible per a viure, amb infinitat d’usos que milloren la nostra qualitat de vida: higiene personal, gaudi, higiene de la llar, culinàries, etc. Revisem els usos que en fem en el nostre dia a dia.
 
 

CELEBREM EL DIA MUNDIAL DE L’AIGUA AL TEMPS EDUCATIU DEL MIGDIA

Avui a les escoles on som presents amb el Temps Educatiu del Migdia hem fet un munt d’activitats, jocs, gimcanes i dinàmiques de grup per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua i sensibilitzar els infants i joves. Ens ho hem passat molt i molt bé a l’hora que hem après moltíssim!

Dia mundial aigua Menjador escolar fundesplai 1
Dia mundial aigua Menjador escolar fundesplai 5
Dia mundial aigua Menjador escolar fundesplai 9
Dia mundial aigua Menjador escolar fundesplai 3
Dia Mundial Aigua Menjadors Fundesplai 20234
8M_Dia de la dona_menjador_Fundesplai_39
Dia mundial aigua Menjador escolar fundesplai 2
Dia mundial aigua Menjador escolar fundesplai 10
Dia Mundial Aigua Menjadors Fundesplai 20231
Dia Mundial Aigua Menjadors Fundesplai 20232
Dia mundial aigua Menjador escolar fundesplai 12
Dia mundial aigua Menjador escolar fundesplai 6
8M_Dia de la dona_menjador_Fundesplai_35
Dia Mundial Aigua Menjadors Fundesplai 2023_5
Dia mundial aigua Menjador escolar fundesplai 8
8M_Dia de la dona_menjador_Fundesplai_36
Dia mundial aigua Menjador escolar fundesplai 4
Dia Mundial Aigua Menjadors Fundesplai 20233

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai