No és emocionant veure com arriben els nens i nenes a casa a explicar a la seva família totes i cada una de les experiències que han tingut a les colònies escolars? I és que no només han tingut experiències! Si no que també han crescut com a persones, han après què són els vincles amb els amics i amigues i han compartit vivències molt profundes. Quines ganes que arribin les properes! Perquè… tal com deia l’estimat Carles Capdevila: “Quan els teus fills van de colònies, tornen diferents. És una experiència transformadora”.

Des de Fundesplai, creiem que tots els infants haurien de poder gaudir de colònies escolars, ja que són una gran eina pedagògica i socialitzadora. Ara més que mai, creiem que és superimportant que els infants recuperin els vincles amb els seus amics i amigues i amb la natura i puguin viure experiències úniques i compartides que no oblidaran mai. I, tot això, respectant les mesures de la Covid-19 que tenim activades a totes les cases de colònies!

Hem fet un vídeo-resum perquè puguis veure de primera mà com van ser les colònies escolars a La Traüna que vam fer a la tardor… i com seran les que venen pròximament: segures, divertides i molt vivencials!

La importància de fer colònies escolars

Dur a terme les colònies escolars durant el curs és d’una importància vital! Les colònies són font de vida, font d’aprenentatges i coneixement, font de salut i benestar,… És una gran oportunitat per trencar amb les barreres que suposa l’escola entesa com a espai físic d’aprenentatge. És evident que moltes escoles es troben dins un espai urbà on els nens i les nenes no tenen oportunitat de tenir experiències vivencials en contacte amb la natura. Per tant, les colònies escolars es converteixen en un espai natural indispensable perquè els infants puguin mirar, tocar i experimentar els elements que els envolten, i escapar del context que estem vivint a les ciutats i zones urbanes.

A més a més, les colònies escolars aporten moltíssims factors positius als nens i les nenes. Aporten valors, aprenentatges, treball cooperatiu i autonomia personal. Així doncs, les colònies signifiquen un gran creixement de cada un dels infants que les experimenten!

Quines mesures de prevenció del Covid-19 seguim a les colònies escolars?

Les mesures Covid-19 que s’apliquen durant les colònies escolars s’estableixen seguint les indicacions del Comitè Tècnic del Pla Procicat:

  • Tots els infants majors de 6 anys han de portar la mascareta posada durant tot el dia, exceptuant les activitats esportives.
  • Els nens i les nenes segueixen un ordre d’entrada al menjador durant els àpats en funció del seu grup bombolla, i les cadires del menjador estan delimitades amb gomets i distància de seguretat per evitar aglomeracions.
  • Per una altra banda, els infants es renten les mans abans i desprès de cada un dels àpats i de cada activitat que fan al llarg del dia.
  • Quant als dormitoris, les lliteres estan marcades perquè els infants dormin “capicuats”, de tal manera que puguin mantenir la distància de seguretat establerta, i cada matí s’obren les finestres dels dormitoris per ventilar l’espai.
  • Es controla l‘aforament de cada espai de les cases de colònies en funció dels 2,5m² que ha d’haver-hi per a cada infant.

Com pots veure, quan parlem de colònies escolars parlem d’una activitat segura, on els nens i nenes poden tenir un espai on retrobar-se, jugar i compartir les seves experiències. És molt important per als infants establir vincles amb la natura i amb els altres. I les cases on es duen a terme les colònies escolars són el lloc idoni perquè els infants creixin i tinguin vivències extraordinàries.

No dubtis en donar una ullada al nostre programa de colònies escolars perquè els nens i les nenes tinguin una experiència única i inoblidable, extremant, com has pogut veure, les mesures d’higiene i prevenció de la Covid-19.

Vols unes colònies escolars genials?

Descobreix totes les temàtiques de les nostres colònies a les cases que tenim per Osona, el Montseny, la Noguera, la Selva... programes educatius complerts per a totes les edats! Des d'Infantil fins a ESO.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai