Ens enfrontem a una emergència planetària global, amb una crisi alimentària agreujada pel canvi climàtic, amb importants problemes de malbaratament d’aliments, de fam i desnutrició i sobrepès, entre d’altres.

Com podem revertir la situació?

L’alimentació és un factor clau per avançar cap a la sostenibilitat de la vida humana al planeta.

Per això avui et proposem aquestes 11 activitats escolars sobre l’alimentació sostenible i saludable amb les que els infants i joves podran comprendre amb més profunditat aspectes relacionats amb els aliments que probablement no s’havien plantejat mai abans. Despertem així l’esperit crític respecte aquest tema tan essencial per abordar l’emergència planetària.

Vols saber quines són aquestes activitats que et proposem en format de sortida o visita escolar? Fes clic al següent botó per descobrir-les!

Cada vegada hi ha més consciència a la nostra societat en què cal prendre millors opcions alimentàries, tot i que segueix creixent l’obesitat infantil, la ingesta de sucres i ultraprocessats….

Però…. podem anar més enllà? Som conscients de l’impacte que tenen les nostres opcions alimentàries en els sistemes naturals? Tothom té la mateixa accessibilitat a les opcions alimentàries saludables i sostenibles?

Moltes d’aquestes qüestions ens les podrem respondre a partir de la tardor del 2021 a través d’una exposició temporal – MENJA, ACTUA, IMPACTA que estem preparant a la nostra seu, Centre Esplai. Seran més de 1000 metres quadrats d’immersió crítica i provocativa; un viatge local i global pel sistema alimentari que ens convidarà a mobilitzar-nos i comprometre’ns per l’alimentació sostenible i saludable.

Volem avançar cap a un present i futur més saludables, justos i sostenibles, i l’educació dels infants i joves és un element clau per assolir aquest objectiu.

Amb aquestes 11 activitats que podràs fer amb el teu grup classe quan visitis l’exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA, volem ajudar a construir una societat més coneixedora, crítica i apoderada davant d’aquests grans reptes.

Totes aquestes activitats inclouen la visita guiada a l’exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA.  Ja les pots reservar!

Són tallers i activitats educatives que es basen en una gran varietat de metodologies didàctiques: l’experimentació lúdica, els reptes, enigmes, el joc, l’art i la ciència per desenvolupar competències i habilitats entorn l’alimentació. Hem desenvolupat aquestes activitats amb la col·laboració de la Gasol Foundation, La Mandarina de Newton, la Fundació CRAM, i Espigoladors.

Vols saber quines són aquestes activitats de l’exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA?

Activitats 5-8 anys

Educació infantil i Cicle Inicial Primària

visita guiada exposició Fundesplai

Visita guiada a l’exposició

Textures, formes, colors Alimentació Fundesplai

Textures, formes i
colors al plat

Mira, toca, olora alimentació sentits Fundesplai

Mira, toca, olora, tasta i
escolta el que menges

Cuinem per al planeta_taller Fundesplai

Cuinem per al planeta

Activitats 9-12 anys

Cicle Mitjà i Cicle Superior Primària

visita guiada exposició Fundesplai

Visita guiada a l’exposició

Galàxia saludable activitat Fundesplai

3,2,1 Acció!
Ens enlairem per la
galàxia saludable

Menjant mol·lècules activitat Fundesplai

Menjant molècules

Un mar de peix activitat Fundesplai

Un mar de peix

Escape room infantil activitat Fundesplai

Escape Room infantil

Activitats 12-18 anys

ESO i Batxillerat

visita guiada exposició Fundesplai

Visita guiada a l’exposició

Galàxia saludable activitat Fundesplai

100% Saludable

Innovació comestible activitat Fundesplai

Innovació comestible!

Activitat malbaratament alimentari Fundesplai

#foodwastehero

Estàs preparant les sortides escolars pel curs 21-22?

Et proposem aquestes activitats innovadores, crítiques i sorprenents, acabades de sortir del forn, per avançar cap a una societat més sostenible.

Ajuda’ns a fer possible un món millor! T’hi esperem 😉

menjaactuaimpacta.org
info@menjaactuaimpacta.org

T’organitzem una sortida escolar?

Fem sortides d'un dia de moltes temàtiques diferents, a les cases de colònies o de Km0, que vol dir que us acompanyarem en la descoberta de l'entorn natural proper a l'escola. Tenim sortides específiques per a cada edat: des d'infantil fins a Batxillerat. Ens adaptem a les necessitats de cada escola.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai