Tenir un compostador a l’escola o l’esplai pot ser una gran eina pedagògica a molts nivells, a part de ser una eina de reciclatge de la matèria orgànica i d’adob per al sòl i l’hort escolar.

De la mateixa manera que a partir de l’hort podem orientar moltes activitats, a partir del compostador es poden desplegar un ventall d’activitats transversals i competencials que poden enriquir molt el dia a dia dels infants i joves i els seus aprenentatges. El compostador es pot convertir en un gran aliat per la participació i motivació dels i les alumnes.

Vols saber com?

Avui hem fet un recull de guies d’activitats que fem servir habitualment en els acompanyaments i formacions per a mestres, així com des de la nostra assessoria d’Escoles Verdes Barcelona Comarques. Fes-hi un cop d’ull i descobreix centenars d’activitats molt interessants!

El compostatge; guia d’activitats

El compostatge; guia d’activitats és una guia en forma de web molt pràctica i complerta elaborada per la Generalitat de Catalunya i la Comissió de Recursos de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya. És una eina que té com a objectiu oferir al personal docent una sèrie de recursos, idees, activitats i fonamentació teòrica sobre el compostatge, per poder aprofitar el compostador a nivell pedagògic de manera transversal.

>> El compostatge; guia d’activitats

Llibre: L’hort escolar ecològic

L’hort escolar ecològic és un llibre que ens encanta per treure-li suc a l’hort escolar i al compostador. L’autora, especialista en horts ecològics, l’ha escrit amb la intenció de donar suport a les escoles i ajudar-les a descobrir els secrets i les potencialitats d’un hort escolar.

És un llibre meravellós, molt complert, que t’acompanya des de la redacció del projecte fins a la realització d’activitats amb els i les alumnes i altres propostes. De la pàgina 129 a la 156 trobaràs activitats relacionades amb el compostador molt ben detallades i organitzades per edats. També a la pàgina 186 la famosa activitat de l’embut o tub de Berlesse.

>> L’hort escolar ecològic (llibre)

¡Huerto y compostera en mi cole!

¡Huerto y compostera en mi cole! és una de les guies més complertes i extenses sobre compostatge escolar que es troben a les xarxes. L’han elaborat la Diputació de Granada i la A21 – Red granadina de municipios hacia la sostenibilidad i conté unes taules de continguts impressionants que serveixen com a guia orientativa per organitzar la unitat didàctica i la calendarització de les activitats.

>> ¡Huerto y compostera en mi cole!

El compostatge a l’escola; dossier d’activitats pedagògiques

 

El compostatge a l’escola; dossier d’activitats pedagògiques és una guia didàctica elaborada per compostadores.es i penjada a la xarxa per la Paeria de Lleida. Conté activitats distribuïdes per cicles molt ben explicades i detallades, amb el procediment i el material molt clar. D’aquesta manera, segons el grup d’edat que tinguem, ja podem trobar les activitats adients amb un cop d’ull.

>> El compostatge a l’escola; dossier d’activitats pedagògiques

Dossier pràctic per fer compost a l’escola

 

El Dossier pràctic per fer compost a l’escola és una guia didàctica elaborada per l’Ajuntament de Reus amb la intenció d’assessorar a les escoles del municipi en el procés d’instal·lar un compostador a l’escola, com tenir-ne cura i quines activitats pedagògiques de les diferents àrees curriculars es poden fer a partir d’aquesta eina. Molt interessant i ben documentada.

> El Dossier pràctic per fer compost a l’escola

Activitats pedagògiques relacionades amb el compostador

 

Activitats pedagògiques relacionades amb el compostador és una guia elaborada per compostadores.es amb l’objectiu que el compostador instal·lat al pati del centre educatiu es converteixi en el centre d’un munt d’activitats transversals que poden anar despertant l’esperit crític dels infants i joves i la seva sensibilització envers la sostenibilitat i l’ecologia. No pretén ser una guia complerta ni exaustiva, però sí il·lustrativa del potencial pedagògic del compostador.

>> Activitats pedagògiques relacionades amb el compostador

Unidad didáctica: mejoremos la compostura ¡Apuesta por el compost!

 

Unidad didáctiva: mejoremos la compostura ¡Aposta por el compost! es una guia didàctica d’activitats per a Primària i Secundària elaborada per la Diputació de Bizcaia. És molt interessant i complerta, amb activitats transversals que es poden relacionar amb totes les àrees del currículum. 54 pàgines d’activitats, fonaments teòrics, fitxes imprimibles i il·lustracions.

>> Unidad didáctiva: mejoremos la compostura ¡Aposta por el compost!

Esperem que totes aquestes eines i recursos et siguin útils per tirar endavant el projecte del compostador a la teva escola. Ja saps per on començar?

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes! 😉

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai