La lectura de contes estimula la imaginació, la creativitat, la concentració, i moltes altres capacitats més en els infants. És essencial afavorir la lectura des de la petita infància per potenciar aquestes capacitats i estimular la curiositat, els aprenentatges i la transferència de valors mitjançant la lectura.

Avui et recomanem 13 contes sobre les abelles que et poden ajudar a planificar un centre d’interès, un projecte sobre les abelles o activitats relacionades amb el medi natural. Hem de transmetre als infants la importància de cuidar i protegir les abelles i la lectura és una bona eina per apropar-los a aquests insectes tan sorprenents com imprescindibles per la vida al planeta.

ACOMPANYA ELS INFANTS EN AQUESTES MERAVELLOSES HISTÒRIES

1. EN MIQUELET, LES ABELLES I LA MEL

Autoria: Joaquim Carbo i Masllorens

Editorial: Baula

El Miquelet  li agrada  molt esmorzar torrades amb mel. Com sempre li agrada aprendre coses noves, un dia es pregunta d’on ve la mel que tant li agrada i menja per esmorzar.

Aquesta curiositat per aprendre el porta a descobrir quines varietats de mels existeixen i com és que tenen amb gustos diferents com la mel de romaní, d’espígol, de farigola…

El diari d'en Leo Fundesplai

2.  ELS POEMES DE FLORS I ABELLES

Autoria: Mercè Galí i Núria Albertí

Editorial: El Cep i la Nansa Edicions

Amb l’arribada de la primavera esclaten les flors i comencen apareixen animalons voladors com les abelles.

Aquest llibre és  un recull de set poemes il·lustrats de temàtica primaveral que ens conviden a endinsar-nos en el món de les rimes musicals, divertides i amb grans il·lustracions.

Bolobo Fundesplai

3. L’ABELLA

Autoria: Beinot Broyart

Editorial: MTM

L’abella de la mel explica la història de com viuen les abelles durant tot l’any. Una història que ens explica totes les etapes de les abelles, des de la recol·lecció del nèctar, la fabricació de la mel  o la pol·linització de les flors.

Corre, pardalet Fundesplai

4. LES ABELLES

Autoria: Equip Baula

Editorial: Baula

És un primer llibre ple d’il·lustracions i texts senzills que ajudaran als infants a entendre que són les abelles, el seu entorn, la relació d’imatges, valorar la diversitat i potenciar la comprensió lectora.

Avui en faig cinc Fundesplai

5. L’ABELLA FLORA

Autoria: Marta Busquets de Jover

Editorial: ING Edicions

L’abella Flora viu al costat d’un prat ple de flors on cada dia va a visitar-les per agafar una mica de nèctar. De sobte un dia, es produeix un terrible incendi destrueix  el prat i el seu rusc.

L’abella Flora i les seves amigues han de marxar i  buscar un nou lloc per viure. En troben una, però és un prat on només hi ha cinc flors. Però, a mesura que la Flora comença a viure en aquest nou prat, alguna cosa canviarà… i el prat s’omplirà de vida.

El llibre negre dels colors Fundesplai

6. L’ABELLA DE LA MEL

Autoria: Isabelle Arsenault i Kristen Hall

Editorial: Libros del Zorro Rojo

L’abella de la mel explica la història de les abelles durant un any, de primera a primavera. Una història molt interessant sobre el recorregut que fan les abelles durant tot l’any per sobreviure i finalment a la primavera poder fer la seva funció.

Alix i la clau de les meravelles Fundesplai

7. LES ABELLES DE LA MEL

Autoria: Xavier Espadaler i Carme Lorente

Editorial: Generalitat de Catalunya

Un conte que ens explica que són les abelles  i la seva funció a través de l’avi Antoni i la seva neta Maria.

> Llegeix-lo aquí en PDF

El cassó del Gerard Fundesplai

8. DESCOBREIX LES ABELLES

Autoria: Alejandro Algarra

Editorial: Edebé

Vols conèixer el cicle de les abelles? Aquest conte ens explica com viuen les abelles durant tot l’any.

A l'escola amb la Pepa Fundesplai

9. LES ABELLES I LA MEL

Autoria: Joaquim Carbo i Masllorens

Editorial: Baula

La mel és un aliment essencial pels humans, ja que ens aporta molts beneficis. En aquest conte podrem descobrir com és de fascinant el món de les abelles.

Bip i Pol Fundesplai

10. L’ABELLA DE MES

Autoria: Andres Pi Andreu i Kim Amate

Editorial: Takatuka

L’abella de mes és un conte que explica la història sobre com un rusc d’abelles s’ha quedat petit, ja que hi ha moltes abelles que hi viuen.

És per això que totes les abelles es reuneixen per trobar una solució i ajudar al rusc a poder viure-hi millor.

El bassal del rei Olaf Fundesplai

11. L’ABELLA I JO

Autoria: Alison Jay

Editorial: Joventut

Un conte que explica la història sobre com una nena es troba una abella i no sap com reaccionar. En aquest precís moment neix una amistat entre l’abella i la nena que farà que els infants s’introdueixin en el món de la natura i descobreixin la seva importància.

Apropa't Fundesplai

12. MILESCLATS DAURADA

Autoria: Benjamin Flouw

Editorial: COCO Books

Aquest conte explica la història del Guillot, un nen que li agrada molt la natura i li agrada aprendre sobre ella. Un dia descobreix una planta poc comunia que el portarà a viure una gran aventura.

Autisme em vols conèixer Fundesplai

13. MELI

Autoria: Isabelle Marcoy i Quentin Gréban

Editorial: Beascoa

Meli és un conte infantil que explica la història sobre com una abella emprèn una aventura sola que la portarà aprendre moltes coses i descobrir un món fins ara inexplorat.

El cassó del Gerard Fundesplai

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes! 😉

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai