El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones o el Dia de la Dona Treballadora.

És un dia en què les entitats, escoles i institucions podem aprofitar per sensibilitzar sobre les desigualtats de gènere a la nostra societat i les actituds masclistes.

Concretament, a les escoles i els esplais tenim el deure d’educar els infants en la coeducació i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Per tant, durant tot l’any, hauríem d’enfocar les nostres activitats educatives amb la perspectiva de la coeducació.

La coeducació respecta la diversitat i reconeix la individualitat dels nens i nenes independentment del seu sexe i contraresta l’educació sexista. A més a més, quan coeduquem, treballem per no perpetuar els estereotips i els costums sexistes de la nostra societat, de manera que les nenes i els nens se senten respectats i en igualtat d’oportunitats.

És per això que avui et proposem aquest recull de recursos i activitats pel Dia de la Dona i per continuar treballant durant tot el curs. Són activitats pensades per a diferents grups d’edat que t’ajudaran a abordar i a prevenir els estereotips de gènere, el sexisme i la violència de gènere, des de l’educació.

Activitats per a Infantil (3-6 anys)

Els nostres titelles

La meva feina

Altres recursos per al Dia de la Dona

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes i celebra un gran Dia de la Dona amb els infants i joves!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai