Aquesta setmana arriba el 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, i un cop més fem activitats educatives i de sensibilització al temps del migdia de les escoles i als esplais en el marc de la  proposta educativa Encoratja’t.

Cal seguir reivindicant amb força els drets i el paper de la dona a la societat, per això ens mobilitzem cada 8M i treballem cada dia a favor de la igualtat de gènere real i per una societat lliure de discriminacions i violències.

I vosaltres, ja sabeu quines activitats fareu pel 8M?

Avui us donem algunes idees amb 9 activitats per conèixer la història d’algunes “Bruixes i Sanadores”; dones sàvies que guarien a les persones i que tenien coneixements científics. Dones que van ser perseguides i sovint executades pels poders polítics i religiosos de l’època pel fet de ser dones.

Aquestes 9 activitats s’emmarquen dins d’un projecte especialment dissenyat per al 8 de març: ABRACADABRA, dona encoratjada!!

L’eix d’animació del projecte és un Llibre màgic antic i misteriós que es va salvar de la darrera cacera de bruixes i a les seves pàgines hi ha relats sobre les dones protagonistes de les activitats i informació sobre conjurs i pocions màgiques. Però malauradament la pàgina de la fórmula màgica per aconseguir la igualtat real entre dones i homes està destruïda. Ens ajudeu a descobrir-la?

Activitats familiars 0 – 6 anys

Dones enCORatjades!

El receptari col·lectiu

Les herbes remeieres

Activitats Infantil (3 – 8 anys)

La poció de la Mulata

I les bruixes de veritat?

Activitats Primària (9 – 12 anys)

El joc de la Vila de Sasserra

Sàvies i remeieres

Activitats Secundària (12 – 18 anys)

Desmuntem i re-generem

Aquelarre

MÉS ENTRADES SOBRE LA IGUALTAT DE GÈNERE

Si us ha agradat aquesta entrada, compartiu-la a les xarxes!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai