Demà és el Dia Universal dels Drets dels Infants i hem preparat 10 activitats per jugar a jocs d’arreu del món i educar en la interculturalitat. A través de la descoberta de jocs de diferents parts del món, jugarem i reflexionarem sobre els valors que ens aporta el joc i l’enriquiment que suposa la diversitat cultural. Aquestes activitats s’emmarquen dins de nuSOS, la nostra proposta educativa per a la ciutadania global.

Jugar és una necessitat i un dret! Però… saps què aporta el joc als infants? A través del joc els infants inventen, reinventen i amplien la interpretació del món. El joc potencia les relacions entre iguals i és a través d’aquesta relació que es practiquen competències comunicatives (saber explicar el joc, lideratge), socials (cooperació, aprendre a guanyar i a perdre, esforç), cognitives (pensar l’estratègia, entendre les regles, resolució de problemes…), motrius (habilitats físiques..), etc. A més a més, el joc té un paper rellevant en l’aprenentatge de l’autonomia i dels valors de convivència: diàleg, respecte, pacte de les normes, etc.

Però és que a més a més, els jocs es transmeten de generació en generació i formen part de la cultura de totes les societats. Els jocs són un punt de trobada entre les persones i les cultures d’arreu del món.

Et convidem a llegir també aquests articles:

Aquí tens una proposta de jocs d’arreu del món per educar en la interculturalitat. T’animes a crear una gran gimcana perquè els infants els coneguin i en gaudeixin? Podem també aprofitar el bagatge i el coneixement de les nenes, els nens, famílies i entorn proper per explicar els seus jocs preferits. Posem en valor la diversitat i interculturalitat!

Tothom a jugar!

Si t’ha agradat l’article, comparteix a les xarxes, gràcies 😉
#DretalLleure

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu

close

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai