Des de Fundesplai, amb la proposta educativa Menjar Canvia el Món, vetllem perquè els infants, joves i famílies adquireixin una alimentació saludable, sostenible i justa per tal d’actuar coherentment contra la situació d’emergència climàtica i alimentària que vivim. El nostre compromís amb la sostenibilitat i la cura del planeta és clar, i és per això que creiem que hem de fer front al repte del malbaratament alimentari a través del projecte del Temps Educatiu del Migdia amb un lema clar: STOP Malbaratar Menjar!

LA GUIA DEL MALBARATAMENT ALIMENTARI

Hem creat una guia dirigida a les escoles amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància d’evitar el malbaratament alimentari, sobretot al menjador escolar. La idea és que els infants s’impliquin i participin en la reducció del malbaratament tot oferint recursos i pautes que els permetin separar, quantificar i reflexionar sobre tot allò que es malbarata al menjador escolar. Fem que participin activament d’aquest procés per tal que prenguin consciència del que passa al menjador de l’escola, convertint aquest projecte en un procés d’aprenentatge molt significatiu.

T’animem a descarregar-te la Guia d’ús contra el malbaratament alimentari a través del formulari que trobaràs més avall per tal de poder-la aplicar a la teva escola. És una bona manera d’implicar als infants, fer-los conscients del menjar que es llença a l’escola, obtenir resultats i poder-hi posar remei. Et donem totes les pautes per fer-ho, el material que necessites, activitats per sensibilitzar, eines per quantificar etc. No deixis perdre aquesta oportunitat!

Aquesta guia està pensada perquè la tasca de l’auditoria sigui un procés participatiu i fàcil, és per això que tindràs eines i models per poder-ho dur a terme fàcilment. A la guia hi trobaràs:

  • Activitats de sensibilització sobre el malbaratament. Tenim moltes activitats al nostre banc de recursos sobre aquest tema que et seran ben útils!
  • Idees de com organitzar l’espai per dur a terme les quantificacions i el material que es necessitarà (cubells, una bàscula, material de neteja…).
  • Calendari per tal de dur a terme les quantificacions. Pensa que no s’ha de fer cada setmana, sinó que es pot considerar una activitat més que es fa en el lleure del temps educatiu del migdia.
  • Recursos per saber com separar, com quantificar i anotar els resultats i un espai de reflexió per fer amb els infants.

Formulari descarrega de PDF (blog)

Nom
Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Tenim algunes escoles ja han posat en marxa les auditories contra el malbaratament! I tu, a què esperes? Ja no tens cap mena d’excusa per no posar en marxa una auditoria i combatre el malbaratament des del menjador escolar. Entre tots i totes podem fer-ho possible!

Si t’ha agradat comparteix aquesta entrada a les xarxes!

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai