Fa menys d’un mes et vam presentar una entrada que proposava 11 documentals per a l’acció climàtica. Documentals superinteressants que van més enllà de la problemàtica actual: busquen accions que podem emprendre els individus i les societats per fer front a la crisi climàtica. Com dèiem anteriorment, és hora d’actuar i és hora d’educar per a l’acció! Aquests documentals demostren que tothom pot posar el seu granet de sorra per aconseguir una vida més sostenible!
Avui et presentem la segona part d’aquella entrada: 11 documentals més que ens ensenyen iniciatives d’acció que poden ser molt útils per analitzar a l’escola, l’esplai o l’institut. Entre tots i totes podem superar les barreres que ens dificulten l’acció per l’emergència climàtica i fer un món millor!
I si vols saber més sobre Canvi Climàtic i les seves conseqüències devastadores; en el nostre blog pots trobar molts recursos educatius per a totes les edats: videojocs educatius sobre canvi climàtic, guies didàctiques amb un munt d’activitats per fer a l’escola o l’esplai, documentals sobre el canvi climàtic per mirar i analitzar amb els alumnes i fer cinefòrums i debats, calculadores de la petjada ecològica per afavorir l’esperit crític, activitats per la prevenció de residus, idees d’accions concretes per fer front a l’emergència climàtica,…
Segueix llegint per veure la llista de documentals!
1. Emergència climàtica: l’ultimàtum del mar (capítol 1)
Es tracta d’un documental que forma part del “30 minuts” de Tv3. Està dividit en dues parts, i en aquesta primera podrem veure els impactes del canvi climàtic sobre el litoral català i les seves conseqüències socials. Normalment, quan veiem documentals sobre el canvi climàtic, ens ensenyen els efectes i les conseqüències en l’àmbit global, així que aquest documental ens ajudarà a tenir una perspectiva més local i realista.
Disponible a les següents plataformes: Tv3 A la Carta.
2. Emergència climàtica: el crit de la terra (capítol 2)
Aquesta és la segona part del documental que et parlàvem en el punt anterior. Si en el capítol 1 ens han ensenyat els efectes i les conseqüències que té el canvi climàtic a la zona litoral de Catalunya, en aquest capítol podrem veure la mateixa problemàtica que genera la crisi climàtica a les comarques interiors del país i als Pirineus catalans.
Disponible a les següents plataformes: Tv3 A la Carta.
3. Decreixement
Avui en dia faria falta un planeta i mig perquè la humanitat pogués mantenir el ritme actual de consum. Estem consumint tots els recursos naturals del planeta a causa del model econòmic basat en un creixement de la producció sense límits. En aquest documental podrem veure aquesta problemàtica i com algunes comunitats estan intentant començar a viure amb molt menys consum energètic.
Disponible a les següents plataformes: Tv3 A la Carta.
4. Porvenir
“Porvenir” és una sèrie documental sobre el Canvi Climàtic. En aquesta sèrie s’analitzen per primera vegada les causes i conseqüències de l’escalfament global a Espanya i es fa a través dels seus protagonistes: nosaltres. Argumenten que no només està en joc el nostre planeta, sinó la supervivència de l’ésser humà.
Disponible a les següents plataformes: Movistar+.
5. Besa la tierra
En el documental “Besa la tierra”, experts científics i celebritats activistes revelen les formes de com el sòl terrestre pot ser la clau per combatre el Canvi Climàtic i preservar el planeta i la humanitat. Ens mostrarà un pla frenètic i optimista per contrarestar els efectes de la crisi climàtica i també ens ensenyarà imatges impressionants!
Disponible a les següents plataformes: Netflix.
6. Santuario
Aquesta és la història d’una campanya mediàtica, científica i política destinada a protegir l’última àrea verge del planeta. Anirem de viatge a bord de l’Arctic Sunrise acompanyats dels germans Javier i Carlos Bardem que fan de portaveus de la campanya de Santuario Antártico durant tot el documental!
Disponible a les següents plataformes: Filmin.
7. Barcelona 2050: Reptes urgents per a un futur sostenible
El documental “Barcelona 2050: Reptes urgents per a un futur sostenible” planteja amb més de 30 professionals vinculats amb la ciutat quins haurien de ser els projectes que abordin el desenvolupament de la ciutat, sempre tenint en compte el component de la societat digital i el de l’emergència climàtica. Així doncs, quins projectes s’han d’activar per la Barcelona del futur?
Disponible a les següents plataformes: Filmin.
8. White waves
En el documental “White waves” ens posarem en la mirada d’un surfista francès que cada vegada es troba amb més plàstic mentre practica aquest esport. ¿D’on procedeixen aquests plàstics? L’equip de White waves viatjarà durant dos anys per destapar els casos ocults que pateixen les platges d’Europa i la seva contaminació.
Disponible a les següents plataformes: Filmin.
9. Plastificats
Quantes tones de partícules de plàstic creus que hi ha surant al Mar Mediterrani? Podràs descobrir la xifra amb el documental de “30 minuts” de Tv3, on ens expliquen la importància d’aquest tipus de contaminació i com afecta la cadena tròfica i, per tant, a la nostra salut.
Disponible a les següents plataformes: Tv3 A la Carta.
10. No impact man
Aquest documental explica la història de Colin Beavan, que va sentir la necessitat de ser totalment sostenible i “verd”. Va deixar de tenir totes aquelles comoditats de la vida moderna – l’electricitat, el transport alimentat amb gas, etc. – per aconseguir no tenir cap impacte negatiu al medi ambient. Les càmeres acompanyen al nostre protagonista durant un any.
Disponible a les següents plataformes: Youtube i Area-Documental.
11. La naturaleza nos habla
“La naturaleza nos habla” és un seguit de càpsules documentals amb un contingut visual impressionant i on alguns famosos s’uneixen per donar-li veu a la natura. L’objectiu d’aquest projecte és crear consciència i recordar-nos que necessitem la natura per poder sobreviure. Estem disposats a escoltar el que ens vol dir la natura?
Disponible a les següents plataformes: Web pròpia
Esperem que, juntament amb els documentals que ja et vam recomanar, t’hagin agradat totes aquestes propostes de documentals. Pensem que són molt útils per les escoles, els esplais i els instituts! Eduquem les noves generacions per a l’acció contra la crisi climàtica!
Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes!;-)