Fem bategar els cors ben fort, el cor del temps educatiu del migdia, aquest espai de temps dins la jornada escolar en el què els alumnes gaudeixen d’una estona de lleure i una estona per dinar.

Durant el temps educatiu del migdia o l’estona de menjador escolar és essencial educar les emocions i les relacions positives i igualitàries entre infants, ja que el context de lleure afavoreix el treball profund en aquests àmbits.

Educant les emocions i potenciant la cohesió de grup i el bon desenvolupament de les habilitats per a la vida afavorim l’autoestima, l’empatia i el respecte, i fem prevenció de l’assetjament, creant un clima de convivència i de relacions positives entre iguals.

L’educació en valors, de les emocions, de la solidaritat, l’empatia i la fraternitat són eixos vertebradors de la nostra tasca educativa des de fa més de 40 anys, formen part de la nostra essència, de la nostra manera de fer.

Una manera de fer que sempre té present el territori i el context sociocultural en el que s’emmarca cada un dels menjadors escolars que gestionem, creant sinergies amb els altres agents educatius (escola, famílies, AMPA) i amb el projecte educatiu de cada centre.

Així, ja hi ha més de 50 escoles que confien en la nostra manera de fer, que saben que posem cor a tot el que fem, que saben que els nostres espais de temps educatiu del migdia són espais d’autonomia i participació dels infants, espais d’alimentació equilibrada i salut, espais d’acompanyament dels àpats dels infants.

Ara volem anar més enllà i potenciar que els menjadors escolars siguin espais d’educació emocional i educació de les relacions igualitàries i la convivència.

Per això, en el temps educatiu del migdia prioritzem i enfortim:

  • La confiança i l’autonomia de l’infant
  • La participació infantil
  • L’escolta activa i l’educació emocional
  • La fraternitat i el grup, potenciant relacions positives i igualitàries
  • La socialització durant l’àpat
  • Els hàbits alimentaris saludables
  • L’activitat física i l’esport
  • L’alimentació Mediterrània: l’infant actua activament en la seva pròpia alimentació per garantir-se un entorn de vida saludable
Al menjador escolar és fonamental educar les emocions i les relacions positives, igualitàries Click To Tweet

Proposta educativa per a menjaodr escolars

 

Pin It on Pinterest