Durant quinze dies a una cinquantena d’escoles amb Temps Educatiu del Migdia de Fundesplai hem estat fent accions de mobilització contra el racisme i la xenofòbia i activitats de sensibilització vinculades a la proposta educativa nuSOS, dins la campanya #MéspontsMenysmurs pel 21 de març; dia internacional contra el racisme i la xenofòbia. És una campanya global de tot Fundesplai en la què també han participat una vintena d’esplais de la Federació Catalana de l’Esplai.

Els infants i joves han fet activitats i debats per reflexionar al voltant del racisme i despertar l’esperit crític. I el punt culminant de les activitats ha estat l’elaboració de murals, pintades de murs o altres obres artístiques per expressar el rebuig cap al racisme i la xenofòbia.

El racisme i la xenofòbia persisteixen a tot el planeta i s’expressen de moltes formes. L’actual crisi sanitària, social i econòmica ha afeblit la nostra societat i està potenciant l’increment de conductes excloents, racistes i xenòfobes. Des de Fundesplai cada dia ens esforcem per contrarestar aquestes idees i conductes racistes a través de l’educació. Eduquem en els valors de la fraternitat, la igualtat, l’amistat, la cultura de Pau, la convivència, el respecte a les diversitats i el sentiment de pertànyer a una mateixa comunitat global: la humanitat. Si vols saber més sobre quins són els nostres principis pedagògics, clica aquí.

Les activitats de la campanya #MespontsMenysmurs del 21 de març són activitats inspirades de l’Aprenentatge i Servei que tenen com a  a fil conductor la necessitat d’enderrocar els murs físics i mentals que separen les persones de diferents orígens, i a la vegada construir ponts com a símbol dels valors i conductes que milloren la convivència i la sostenibilitat en un món cada cop més plural i divers.

Ha sigut una activitat molt lúdica, divertida, artística, reivindicativa, profunda,… l’hem gaudir moltíssim tant els infants i joves com els equips de monitors i monitores… i creiem fermament que hem contribuït a la reflexió comunitària i la sensibilització sobre el racisme.

No et perdis aquest vídeo resum de les accions que s’han fet a escoles i esplais, amb la cançó composta i cantada per la Marta Segura, monitora de menjador d’una escola d’educació especial de Sabadell on gestionem el Temps Educatiu del Migdia. El cor que l’acompanya són els nens i nenes de l’escola.

Moltíssimes gràcies a tots els infants i joves que han participat a la campanya #MespontsMenysmurs!!!

Entre tots i totes anem sumant esforços per fer un món millor. Moltes gràcies!

 

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai