Si vols fer una recepta bona, amb la que tothom es lleparà els dits, i amb el porro com a ingredients protagonista, et presentem aquests porros gratinats. Una recepta molt fàcil i amb molt bon gust si fas servir porros de temporada i que pots adaptar fàcilment per a persones que segueixen dieta vegana.

Aquesta recepta forma part de la recopilació de receptes amb porro.

INGREDIENTS

  • 4 porros
  • Mantega
  • 2 cullerades de farina
  • 500ml. de llet
  • Oli d’oliva verge
  • Formatge ratllat
  • Un polsim de sal
  • Un polsim de pebre
  • Un polsim de nou moscada
Porros gratinats rodona Fundesplai

PREPARACIÓ

  1. Talla la part inferior del porro i les fulles superiors i renta’l bé, amb aigua abundant per treure la possible sorra que tingui.
  2. Omple una olla amb aigua i posa els porros dins, que quedin coberts, amb un polsim de sal.
  3. Cou-los durant uns 15 minuts, que quedin tendres, amb el foc suau i l’olla tapada. Quan hagi passat aquest temps, retira’ls i reserva’ls.
  4. Ara toca preparar la beixamel. En primer lloc posa la mantega en un cassó perquè es desfaci.
  5. Afegeix la farina poc a poc i sense deixar de remenar, perquè no es cremi.
  6. Quan agafi una mica de color, aboca la llet poc a poc i ves remenant fins que vagi espessint i agafant textura de beixamel.
  7. Posa-hi un polsim de sal i un de pebre, i si t’agrada una mica de nou moscada.
  8. Ara posa un raig d’oli en un recipient per forn i els porros dins (si són molt gruixuts, pots partir-los per la meitat).
  9. Posa la beixamel per sobre ben repartida i el formatge ratllat ben escampat.
  10. Amb el forn calent a 180ºC, posa els porros durant uns 20 minuts fins que quedin daurats. Si vols que el formatge quedi més gratinat, pots posar l’opció “grill” al forn.

Què t’ha semblat aquesta recepta de porros gratinats? Pot ser una molt bona opció perquè els infants mengin aquesta hortalissa i se’n llepin els dits. A més a més, si vols que aquesta recepta sigui vegana, només cal que canviïs la llet per beguda vegetal, fer servir formatge vegà i la mantega per l’oli. No ho dubtis!

Si vols aprendre a fer més receptes amb porro, fes un cop d’ull a l’entrada: El setembre és temps de porros!

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai