Si vols fer sortides escolars o colònies en un paratge natural únic i proper, només cal que vegis les nostres propostes d’activitats per fer a la comarca d’Osona!

Situada a una hora de Girona i a una hora de Barcelona, Osona és un lloc ideal per anar a fer sortides escolars i colònies escolars envoltats de la millor natura. Entre la plana de Vic, el Parc Natural de Montseny, els penya-segats de Tavertet, el Pantà de Sau i les Guilleries, es troben un munt d’activitats que no deixaran als infants indiferents, tot descobrint i explorant la natura. El seu patrimoni cultural, natural, històric, gastronòmic i literari permet que hi hagi un ampli ventall de possibilitats i és per això que t’animem a descobrir-lo amb nosaltres!

A continuació et presentem 6 activitats d’un dia ideals per a infants de totes les edats, Infantil, Primària i Secundària, que els permetrà gaudir, valorar i respectar la natura que tenim més a prop. Un conjunt de sortides escolars i excursions que aproximaran als infants a la natura.

SORTIDES D’UN DIA PER FER AMB L’ESCOLA A OSONA

1. PARC D’AVENTURA

Els parcs d’aventura estan pensats perquè els infants s’ho passin d’allò més bé tot estant penjats d’uns arbres, entre cordes i xarxes, practicant l’equilibri i les bases de l’escalada.

A les nostres cases de colònies d’Osona tenim parcs d’aventura pensats per a infants de Cicle Mitjà, Superior i 1r d’ESO, perquè posin en pràctica la seva tècnica i estratègia per superar les proves que se’ls presenten. Una manera divertida i diferent de practicar esport a la natura!

Si en vols saber més: Fes un cop d’ull a les nostres sortides d’aventura a Osona
Cursos recomanats: Cicle Mitjà i Cicle Superior i 1r d’ESO
Si us voleu allotjar a la zona: Can Mateu

caiac sortides Osona Fundesplai

2. DESCOBRIR LA FAUNA DE LA RIERA

Una activitat molt atractiva pels infants és la descoberta, i és que descobrir és quelcom innat, i si ho fem a la natura, doncs encara millor!

Aprofitant l’entorn natural que tenim en aquesta comarca, descobrirem quina és la fauna que habita a la riera, aprendrem a observar i classificar els animals que anem trobant, i coneixerem com funcionen els cicles de la riera i el seu ecosistema.

Una bona manera d’apropar el medi natural als infants, sensibilitzant-los sobre el respecte pels ecosistemes naturals i la biodiversitat.

Si en vols saber més: Fes un cop d’ull a les nostres sortides escolars d’educació ambiental a Osona
Cursos recomanats: Cicle Superior
Si us voleu allotjar a la zona: La Cinglera, Can Mateu, Els Porxos, El Company

descobrir riera Osona Fundesplai

3. QUINES PLANTES AROMÀTIQUES TROBEM?

Les plantes aromàtiques són un element clau per a l’ecosistema natural i al nostre territori en tenim moltes i de molts tipus: espígol, farigola, romaní, sajolida… Però aquestes plantes, a part de ser molt aromàtiques també tenen propietats medicinals que s’han usat al llarg dels anys. En aquests articles pots descobrir 20 plantes medicinals de primavera i quines aplicacions poden tenir. Vols descobrir com fer bossetes d’olor amb plantes aromàtiques? O fabricar pasta de dents?

A Sau, al bell mig de la comarca d’Osona, els infants podran aprendre els secrets de les plantes aromàtiques, gaudint d’un dia a la natura i aprendran a reconèixer, respectar i valorar la importància d’aquestes plantes.

Si en vols saber més: Fes un cop d’ull a les nostres sortides escolars d’educació ambiental a Osona
Cursos recomanats: Educació Infantil i Cicle Inicial
Si us voleu allotjar a la zona: La Cinglera, Can Mateu, Els Porxos, El Company

plantes aromàtiques sortida Osona Fundesplai

4. EL BOSC I LA CASTANYADA

A la tardor els boscos són un espectacle visual impressionant, canvis de colors, noves fruites, receptes de temporada, animalons que es passegen pel bosc… Descobrir el bosc amb els colors de la tardor és una activitat molt rica i engrescadora pels infants. Als boscos d’Osona podrem gaudir dels canvis de la natura a la tardor, tot observant la diversitat de fauna i flora que hi ha en aquesta època de l’any, i aprendrem quines són les característiques més rellevants dels nostres boscos. A més a més, podrem collir castanyes i preparar una bona castanyada!

Si en vols saber més: Fes un cop d’ull a les nostres sortides escolars d’educació ambiental a Osona
Cursos recomanats: Educació Infantil, Cicle Inicial i Cicle Mitjà
Si us voleu allotjar a la zona: La Cinglera, Can Mateu, Els Porxos, El Company

castanyes sortides Osona Fundesplai

5. EL MONESTIR DE SANT PERE DE CASSERRES

En aquesta mateixa comarca es troba l’únic monestir de l’orde benedictí d’Osona. Està situat a la població de les Masies de Roda, en un indret estratègic i privilegiat, al lloc on el riu Ter està a punt de formar part del Pantà de Sau, es troba aquesta construcció.

Actualment en aquest monestir hi ha una exposició que narra la vida i història dels monjos de Casserres i un audiovisual amb les llegendes, la història i construcció del monestir.

Des de la nostra casa de Can Mateu hem creat un itinerari circular que porta fins a Sant Pere Casserres, una bona manera de descobrir l’entorn, tot fent una excursió per la natura.

Si en vols saber més: Fes un cop d’ull al nostre itinerari pensat per fer per aquesta zona
Cursos recomanats: Cicle Superior
Si us voleu allotjar a la zona: La Cinglera, Can Mateu, Els Porxos, El Company

Monestir Sant Pere Casserres Osona Fundesplai

6. TIR AMB ARC

Si el que busques és una activitat divertida, emocionant, esportiva i molt complerta per als infants i joves, et proposem una sortida escolar d’aventura per practicar tir amb arc. L’entorn natural de Sau i de tota la comarca proporciona un escenari immillorable per a la pràctica d’aquest esport. Enfoquem l’activitat des del treball en equip el repte i la diversió, i la completem amb d’altres activitats d’aventura molt enriquidores.

Si en vols saber més: Fes un cop d’ull a les nostres sortides d’aventura a Osona
Cursos recomanats: Cicle Mitjà i Cicle Superior
Si us voleu allotjar a la zona: La Cinglera, Can Mateu, Els Porxos, El Company

tir arc sortides Osona Fundesplai

Totes aquestes activitats i moltes més es poden fer per la zona d’Osona.
No perdeu l’oportunitat de visitar aquest bonic indret, fer-hi activitats, i si voleu allargar la vostra estada i fer-la més emocionant, no dubteu en allotjar-vos a una de les nostres cases o terrenys d’acampada.

A més a més si voleu conèixer més activitats i sortides d’un dia que es poden fer per aquella zona, consulteu el nostre ampli ventall de sortides d’un dia.

Si aquestes sortides t’han agradat, comparteix-les a les xarxes!
Explorem la comarca d’Osona!

T’organitzem una sortida escolar?

Fem sortides d'un dia de moltes temàtiques diferents, a les cases de colònies o de Km0, que vol dir que us acompanyarem en la descoberta de l'entorn natural proper a l'escola. Tenim sortides específiques per a cada edat: des d'infantil fins a Batxillerat. Ens adaptem a les necessitats de cada escola.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai