Et presentem l’EscapeFood Junior, una escape room dissenyada per a grups escolars, esplais i famílies que vulguin passar una molt bona estona tot resolent enigmes, buscant pistes i aprenent a fer un món millor!

És una manera molt original de fer una sortida escolar d’un dia amb el teu grup classe. Especialment dissenyat per a infants de Primària, concretament de Cicle Mitjà i Superior (de 9 a 12 anys). Però… saps què té d’original aquesta activitat? Segueix llegint i te n’expliquem alguns misteris 😉

PER QUÈ UN ESCAPE ROOM JUNIOR?

Els Escape Room es converteixen en una activitat lúdica i totalment immersiva en la qual es treballen les habilitats per a la resolució de problemes, a través del pensament creatiu, sistèmic i sobretot en col·laboració de la resta de persones participants, i sobretot, són activitats basades en el joc i totalment gamificades que fa que siguin motivadores i divertides.

Aquesta nova escape room s’emmarca dins la temàtica de l‘exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA. Una exposició crítica i immersiva en la qual es planteja la situació actual del sistema agroalimentari, amb les seves conseqüències per als éssers que hi habitem així com per a la salut planetària. Perquè creiem que els infants són motor de canvi en aquesta societat i cal que prenguin consciència de com es gestiona el nostre planeta, hem creat aquest escape room per comprendre la urgència d’actuar davant una emergència planetària, tant a nivell individual com col·lectiu.

La EscapeFood Junior és una eina molt potent per tal de desenvolupar diverses oportunitats a nivell educatiu:

  • Aprenentatge a través del joc.
  • Experiència immersiva: això comporta la necessitat de cooperar i de desenvolupar habilitats per superar els reptes que es plantegen.
  • Resolució de conflictes: permeten desenvolupar habilitats i capacitats per resoldre problemes que es poden extrapolar a reptes socials i ambientals més complexes.
  • Pensament creatiu: cal pensar des d’una vessant creativa i diferent.
  • Pensament sistèmic: ajuda a analitzar els sistemes com un “tot”, en què una acció pot canviar la dinàmica de tot el que es fa.
  • Treball en equip: un element clau d’aquests jocs, el treball col·laboratiu per poder arribar a l’objectiu.
  • Urgència: tenir un temporitzador fa que els i les participants tinguin la necessitat d’involucrar-se en el repte.
  • Coneixements nous: gràcies a la temàtica tractada, els infants podran aprendre i obtenir informació sobre la situació actual del nostre planeta.

Ja veus que hi ha motius de sobres per participar a la EscapeFood Junior amb el teu grup classe o en família.

Què té d’especial la EscapeFood Junior?

L’Escape Food Junior ens planteja una situació de ciència-ficció en què els i les participants han d’evitar que tingui lloc una catàstrofe climàtica i alimentària. Caldrà que superin reptes treballant en equip on aprendran a evitar el malbaratament i a consumir d’una manera responsable. Serà una aventura que els ajudarà a prendre consciència sobre la situació dels ecosistemes, sobretot els marins, i a menjar de forma sostenible i de proximitat.

 

Escape room junior

COM ARRIBAR A L’ESCAPE FOOD JUNIOR?

L’Escape Food Junior es troba a les nostres instal·lacions de Fundesplai, a l’edifici Centre Esplai del Prat de Llobregat. Podeu venir en transport públic o bé en autocar, és molt fàcil arribar-hi!

Carrer del Riu Anoia 42-54, 08820 El Prat de Llobregat
617 682 924 / 935511766
escapefood2050@menjaactuaimpacta.org

Reserva una sessió a la EscapeFood Junior!

Per reservar una sortida escolar d’un dia que inclogui la Escape Food Junior i la visita a l’exposició, et recomanem que contactis amb nosaltres i trobem el millor dia i disponibilitat horària per al teu grup. I recorda que si vols venir a fer una sessió de joc en família o un grup d’amics i amigues també pots reservar per als caps de setmana.

Si t’ha agradat aquesta entrada, i creus que l’Escape Room és una bona activitat educativa, comparteix-la a les xarxes!

T’organitzem una sortida escolar?

Fem sortides d'un dia de moltes temàtiques diferents, a les cases de colònies o de Km0, que vol dir que us acompanyarem en la descoberta de l'entorn natural proper a l'escola. Tenim sortides específiques per a cada edat: des d'infantil fins a Batxillerat. Ens adaptem a les necessitats de cada escola.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai