Educació ambiental

Estimar i comprendre la natura per poder-la protegir

Educar per la sostenibilitat

L’educació ambiental i per la sostenibilitat és un dels eixos vertebradors de l’acció de Fundesplai des de fa més de 40 anys.

El nostre equip d’educadors/es ambientals està altament qualificat i té un gran bagatge educatiu, naturalístic i científic.

Tenim programes específics per treballar la sostenibilitat a les escoles de manera global, amb activitats en plena natura o a l’aula.

La nostra manera de fer educació ambiental

Les escoles de natura

Des de fa més de 40 anys, les escoles de natura es troben ubicades a les 17 cases de colònies de Fundesplai, en plena natura.

Estan equipades amb tot el material necessari per a l’exploració naturalista i científica de qualitat, amb jocs, materials i llibrets d’informació fets a mida per a cada casa i territori.

Hi potenciem les activitats vivencials a l’aire lliure alternades amb activitats d’observació i tallers a l’aula.

Consulteu la llista completa d’equipaments

Activitats vivencials i experimentals

Estem en contínua renovació i innovació, i treballem amb l’objectiu de capacitar als infants per a l’acció conscient a favor de la sostenibilitat i la natura.

  • Treballem per la descoberta naturalista i l’exploració científica
  • Afavorim la participació, l’autonomia i la motivació dels alumnes
  • Estimulem el pensament crític
  • Busquem els aprenentatges significatius
  • Acompanyem el coneixement i la comprensió de l’entorn

Participants en activitats d'educació ambiental 2017-18

Desenvolupem programes escolars per a la sostenibilitat

Som assessoria d'Escoles Verdes

El programa Escoles Verdes és un programa que impulsa la Generalitat de Catalunya per ajudar a construir centres educatius més participatius i compromesos amb el desenvolupament local sostenible i la cura de l’entorn.

Des de l’any 2008 assessorem les Escoles Verdes del Baix Llobregat, Garraf, Barcelonès, Penedès i Vallès Occidental. Actualment ja comptem amb 106 escoles que reben el nostre assessorament.

Visiteu el nostre espai d’Escoles Verdes

Programa d'educació ambiental a les escoles de Girona: l'entorn natural a l'escola

L'entorn natural a l'escola

L’entorn natural a l’escola és un programa de la Diputació de Girona i Fundesplai perquè les escoles de les poblacions de menys de 10 000 habitants de les comarques gironines aprofundeixin en el coneixement del seu entorn més proper.

Desenvolupem aquest programa des de l’any 2014 i actualment ja arribem a un total de 2500 alumnes repartits en 45 escoles de la província de Girona.

Visiteu el nostre espai de “L’entorn natural a l’escola”

Programa d'educació ambiental per a ajuntaments: Estimo la Terra

Estimo la Terra

El programa “Estimo la Terra” està destinat a ajuntaments que vulguin potenciar l’educació per la sostenibilitat a les escoles del municipi (infantil, primària i secundària).

Estimo la Terra ofereix un ventall d’activitats de diferents tipologies com tallers, descobertes, gimcanes o itineraris, i pretén generar el compromís individual i col·lectiu a partir de dotar de coneixements i capacitats per a la comprensió de l’entorn.

93 474 74 65 Truqueu-nos per una proposta a mida

Pin It on Pinterest