Als infants els agrada i necessiten anar de colònies, un temps i un espai per viure, créixer, experimentar, guanyar autonomia, descobrir l’entorn, divertir-se i fer activitats a la natura. Perquè les colònies són font de vida.

Sovint quan es parla de colònies, les associem a èpoques com la primavera o l’estiu quan ja comença a fer més bon temps, però… per què no fer colònies a la tardor?

La tardor és aquell moment de l’any en què els colors de la natura es fusionen amb l’inici del curs escolar. Fer colònies en aquests mesos pot ser clau per treballar aspectes tan importants com la cohesió de grup, la convivència i els vincles entre els infants, i l’entorn natural pot fer que aquests processos siguin més enriquidors.

Les colònies són molt importants per al desenvolupament i la felicitat dels infants,  i és per això que destaquem 5 beneficis d’anar de colònies a la tardor:

1. Afavorir la cohesió de grup

Després de les vacances d’estiu cal que els infants tornin a adaptar-se al grup classe i la convivència. Cal que formin nous vincles o que recuperin els que ja tenien per crear una bona dinàmica de grup durant tot el curs. No es pot obviar que després d’aquest curs encara en pandèmia moltes de les relacions s’han vist afectades i que unes colònies a l’inici de curs poden ser beneficioses perquè aquests lligams es facin més forts.
La convivència, la natura, l’autonomia personal o la responsabilitat són elements clau per al desenvolupament integral dels infants.

Si vols saber com afavorir la cohesió de grup amb unes colònies escolars a la tardor, en aquesta entrada podeu trobar recursos i jocs que us permetran aprofundir-hi.

cohesió grup fundeplai

2. Descobrir la natura

Sovint el dia a dia dels infants a la ciutat no permet que puguin gaudir de la bellesa i el contacte amb la natura. Parar-se a observar com els tons càlids de la tardor envolten l’espai en el qual es troben pot ser una experiència màgica per ells.
És un bon moment perquè els infants descobreixin els canvis cíclics de la natura.
Veure com cauen les fulles, els diferents colors, l’olor de la tardor, els animals que poden trobar-hi… tot plegat els despertarà els sentits i la curiositat, i els transportarà a un món ple de màgia.

Si vols aprofundir en activitats relacionades amb la natura i la cura del planeta, no dubteu en fer un cop d’ull a les nostres colònies escolars d’educació ambiental. Les colònies són una bona oportunitat per afavorir la connexió amb la natura i prendre consciència de la importància de cuidar-la i protegirla.

tardor fundesplai

3. Practicar ( i refrescar ) l’anglès

Després d’un estiu sense classes, és bastant probable que els infants tinguin l’anglès una mica rovellat. Una bona manera de posar-lo al dia és fent unes colònies en anglès amb monitores i monitors nadius. No només treballarem la cohesió de grup sinó que a més ens podrem endinsar en móns d’exploradors, de dinosaures, d’antigues civilitzacions, o de pirates, tot refrescant l’anglès.
Una bona manera de passar-ho bé i no deixar de banda l’aprenentatge de l’idioma.

Pots veure les nostres propostes de colònies escolars en anglès, un ampli ventall de temàtiques i activitats que poden ser molt profitoses!

colònies angles Australia Fundesplai

4. Fer art amb elements naturals

La tardor és una època perfecte per al Lart perquè podem trobar moltes fulles, fruits i llavors de colors, formes i mides diferents que aportaran color i diversitat a les nostres creacions. Podem aprofitar tots els elements naturals que trobem perquè cada infant pugui expressar-se de manera artística.
Amb fulles, fruits, troncs, sorra, llavors,… es pot fer un collage que permetrà als infants descobrir el tacte, l’olor i trobar nous usos per a aquests elements naturals.

El Land Art és una bona activitat perquè l’infant connecti amb la terra i amb la natura, adequada per a totes les edats i a partir de la qual es podrà treballar aspectes tant importants com la creativitat, l’observació, l’estimulació sensorial o el respecte vers la natura.
Pots trobar idees per fer Land Art en aquesta entrada del blog, creacions artístiques ben naturals. I aquí pots veure una de les nostres sortides escolars relacionades amb la natura.

Land-art-infants-Fundesplai

5. Observar ocells migratoris

Depenent de l’època i el lloc on anem podrem també gaudir de l’observació de les aus migratòries. Cal estar molt en silenci per no molestar-les i veure exactament què és el que fan.
Si vols saber més curiositats sobre les aus migratòries o descobrir-les al Delta del Llobregat, només cal que facis un cop d’ull a aquestes entrades.

Connectar amb el vol dels ocells pot ser un bon moment perquè l’infant conegui coses noves i pugui aprendre més sobre els cicles de la natura.
Si no saps on fer activitats relacionades amb l’observació dels ocells pots consultar-nos per la disponibilitat d’aquesta activitat a les nostres cases de colònies: Can Grau, Can Massaguer, La Traüna, Les Codines, Can Mateu, La Cinglera, Els porxos i El Company,…

cigonya fundesplai

QUÈ ESTÀS BUSCANT?

Comparteix aquesta entrada a les xarxes si t’ha agradat, que tothom en pugui gaudir!

Vols unes colònies escolars genials?

Descobreix totes les temàtiques de les nostres colònies a les cases que tenim per Osona, el Montseny, la Noguera, la Selva... programes educatius complerts per a totes les edats! Des d'Infantil fins a ESO.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai