Projectes de transformació de patis… quin tema més apassionant!!!

Ja hem parlat en altres entrades de la importància del pati de l’escola com a espai educatiu i de contacte amb la natura. És el principal espai de joc i moviment que tenen els infants durant la jornada escolar, a part de que també s’hi desenvolupen bona part de les interaccions socials entre iguals i els descobriments autònoms.

Per això, és important tenir en compte l’estructura, el disseny i els elements del pati per afavorir el joc i els aprenentatges, incorporar una mirada amb perspectiva de gènere i oferir les mateixes oportunitats de joc i exploració a totes les nenes i els nens.

Durant aquest curs 2018-19 hem engegat el projecte Patis Educatius a 3 escoles on gestionem el Temps Educatiu del Migdia i les activitats extraescolars.  Amb aquest projecte acompanyem a la comunitat educativa de cada escola en el procés de transformació i millora del pati.

Un projecte compartit

He acompanyat i assessorat a les AMPA, AFA i escoles per tirar endavant amb el projecte compartit i participatiu en totes les fases del procés de transformació del pati: des de la creació de la comissió de patis fins a la millora dels espais.

Un dels reptes més importants d’aquest projecte és incloure els infants en tot el procés: en la pluja d’idees per a les noves propostes, en la ubicació dels nous espais observant els seus racons preferits i en la construcció d’aquests buscant tasques on puguin participar amb seguretat.

Patis més inclusius

La Comissió de Patis, formada per famílies i mestres, ha estat l’encarregada de tirar endavant el projecte a cadascuna de les escoles i organitzar les jornades de treball. Aquestes jornades, que són el final de la primera etapa del projecte, han estat festives i alegres on famílies i mestres s’han trobat per crear, cooperar i construir les millores dels patis.

Les escoles participants del projecte han creat espais nous i diferents, aconseguint així diversificar el joc i el moviment, naturalitzar l’espai, oferir oportunitats d’aprenentatge i, en definitiva, crear un pati més inclusiu on totes les nenes i nens s’hi sentin a gust i puguin practicar la seva meravellosa capacitat de jugar lliurement

Les diferents comissions de Patis, algunes liderades per famílies i d’altres per mestres, s’han esforçat molt per dissenyar espais segurs, amb materials reutilitzats i de construcció senzilla a l’abast de la comunitat educativa.

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai