Avui 21 de setembre és el Dia Internacional de la Pau. I avui més que mai és un dia per commemorar i enfortir els valors de la Cultura de Pau, del diàleg, l’escolta, la democràcia, la convivència, la tolerància i la solidaritat.

Us hem fet una selecció d’idees, recursos i activitats per enfortir la Cultura de Pau al vostre centre educatiu, tant a l’escola com a l’esplai.

Us animem a què feu servir aquests recursos i treballeu per la Pau no només avui ni el 30 de gener (El Dia Escolar de la No-violència i la Pau – DENIP), sinó cada dia de l’any, en totes les accions amb les infants i joves.

Saber dialogar, saber conviure, ser democràtics i democràtiques, escoltar els altres, ser empàtics i empàtiques, tolerants, solidaris i solidàries, no sexistes, pacífics i pacífiques… són valors i maneres de relacionar-se que acompanyaran als infants tota la vida i probablement els apoderin i els ajudin a resoldre pacíficament els conflictes que puguin tenir amb els seus companys i companyes, afavorint la convivència i fent prevenció del bullying o assetjament.

Us convidem especialment a fer un cop d’ull a la proposta educativa Encoratja’t que hem presentat aquest mes de setembre per la igualtat de gènere i la violència zero i que ja estem desplegant a les escoles i esplais on treballem.

Eduquem per la Pau i la no violència per a una societat més justa, democràtica i solidària Click To Tweet

Encoratja’t! – Eduquem per a la igualtat de gènere i la violència zero

12 recursos pedagògics per la no-violència i la Pau

Jocs per educar en la interculturalitat

Entre Terres, guia educativa sobre migracions a la Mediterrània

Després dels atemptats : eines educatives per ajudar els infants a canalitzar la por i la incertesa

Si us ha agradat l’entrada, compartiu-la a les xarxes!

Pin It on Pinterest