L‘expressió plàstica forma part de les nostres vides des de ben petits/es, i és que agafar un llapis de color i començar a fer gargots és una de les coses que més crida l’atenció als infants. El fet de pintar es converteix en un procés d’expressió brutal pels infants, essent així una eina comunicativa que els permet expressar les seves emocions, pensaments o simplement passar una bona estona. Parlem doncs d’uns moments ideals perquè l’infant pugui desenvolupar moltes habilitats, no només motrius sinó també cognitives que faran que creixi com a persona.

I si a més a més, a aquesta activitat artística se li afegeix l‘experimentació i descoberta, doncs encara es pot convertir en un al·licient més pel desenvolupament dels infants. Alguns aliments com fruites i verdures permeten fer creacions artístiques impressionants!

Hi ha moltes fruites i verdures que tenen un color molt viu i que ens permeten extreure-li un colorant natural perfecte per fer servir com a pintura, i que a més a més, és comestible! Amb els tints naturals extrets de la remolatxa, els espinacs, la col lombarda, la cúrcuma i altres fruites o verdures, podràs cuinar receptes divertides (arròs verd? creps liles?) i també fer-los servir per tenyir roba, pintar amb pinzells sobre paper o infinitat de creacions molt divertides.

També, amb moltes fruites podem fer estampació, però atenció, hem d’evitar el malbaratament alimentari. Per tant, per exemple, si fem estampació amb fruites com llimona, taronja ho magrana, ho podem fer perfectament amb la carcassa, després d’haver extret el suc o les parts comestibles. En el cas d’altres aliments, podem optar per buscar peces en mal estat.

Si ens has anat seguint, hauràs descobert que hem fet articles mensuals sobre un aliment de temporada, i alguns d’aquests inclouen activitats artístiques amb fruites i verdures, aquí te’n fem un tastet!

T’animes a pintar?

Ja has pogut veure amb aquest recull d’activitats que pintar amb alguns aliments pot ser molt fàcil! Els seus propis tints naturals i les seves formes ens permeten experimentar, descobrir i passar-ho d’allò més bé! T’animem que provis de fer aquestes activitats amb els més menuts i menudes de casa i que també puguis experimentar amb altres fruites i verdures.

A través de l’art potenciem la imaginació, la creativitats, la comunicació, l’expressió… endavant, doncs, amb les activitats artístiques!

ALTRES ACTIVITATS ARTÍSTIQUES PER INFANTS

Si t’ha agradat aquesta entrada comparteix-la a les xarxes!

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai