Bones notícies! No cal anar gaire lluny per fer una sortida escolar: a prop de Barcelona hi ha molts indrets fantàstics per poder gaudir de sortides d’un dia en plena natura.

Barcelona està envoltada d’espais naturals que donen la possibilitat a les escoles i instituts de la ciutat i de tota l’àrea metropolitana a fer sortides escolars per conèixer la natura de proximitat. Començant pels parcs urbans com Montjuïc, passant per Collserola, el gran pulmó verd de la ciutat. També podem anar al Delta del Llobregat amb la seva gran riquesa ornitològica i el parc agrari, al Garraf, a Montserrat, al Montseny, a la Serralada de la Marina, o a Sant Llorenç de Munt i l’Obac, entre d’altres espais naturals.

Sabem que les sortides escolars són beneficioses per a la salut, el benestar, la inclusió, la convivència i la cohesió de grup. Per això en fem durant tot l’any i hi posem tota la nostra energia positiva.

Avui us presentem una selecció de 15 de les nostres sortides escolars a prop de Barcelona situades sobre un mapa. La selecció inclou sortides de diverses temàtiques: natura, anglès, aventura, cultura, arts escèniques i enginy. Llegiu l’entrada fins al final per descobrir la descripció de cada sortida.

Gaudiu amb nosaltres de la riquesa natural del nostre entorn més proper i d’activitats sorprenents!

 

1. Cursa d’orientació al Garraf

Una cursa d’orientació on a través d’un mapa els diferents equips hauran de trobar les 20 balisses amagades i així completar la seva fitxa de control. Els infants gaudiran d’una jornada esportiva, de treball en equip i aprendran orientació bàsica de muntanya a través de mapa i brúixola.

Aquesta activitat la podem fer a la casa de colònies Cal Ganxo, a Castelldefels, a la porta d’entrada al Parc Natural del Garraf, però també realitzem sortides similars a les altres cases de colònies. Voleu descobrir més sortides de la temàtica Aventura?

2. Descobrim les plantes aromàtiquessortides escolars natura

Petita descoberta de les propietats aromàtiques i medicinals de les plantes mediterrànies, on els infants en recolliran una mostra per endur-se un taller de record.

Aquesta activitat la podem fer a la casa de colònies Cal Ganxo, a Castelldefels, a la porta d’entrada al Parc Natural del Garraf, però també realitzem sortides similars a les altres cases de colònies. Voleu descobrir més sortides de la temàtica Natura?

3. Welcome to Howardssortides escolars anglès

Els nens i nenes podran viure l’aventura de les alumnes de Howards per un dia. El barret seleccionador els escollirà per una de les cases per la qual faran activitats màgiques durant tota la jornada. Tot el dia conversa, jocs i màgia en anglès!!

Aquesta activitat la podem fer a la casa de colònies Can Grau, al Parc Natural del Garraf, i també a d’altres cases de colònies. Voleu descobrir més sortides de la temàtica Anglès?

4. El pastor i el seu ramatsortides escolars natura

Coneixerem un pastor de Sant Boi de Llobregat i el seu ramat d’ovelles i cabres. Veurem de ben a prop el corral i podrem acompanyar-lo a pasturar!

Voleu descobrir altres sortides de la temàtica Natura?

5. Petits científics i científiquessortides escolars enginy

Els més petits i petites gaudiran d’una jornada on es convertiran en petits investigadors i faran els experiments més divertits, descobrint la física i la química bàsica.

Aquesta activitat la podem fer a la casa de colònies Can Grau, al Parc Natural del Garraf, i també a d’altres cases de colònies. Voleu descobrir més sortides de la temàtica Enginy?

6. Natura al Delta del Llobregatsortides escolars natura

Itinerari interpretatiu per a conèixer de primera mà la biodiversitat dels diferents ecosistemes del Delta del Llobregat. Coneixerem les espècies d’ocells nidificants, les espècies migratòries, les plantes deltaiques,… una riquesa natural extraordinària molt a prop de casa.

Voleu descobrir altres sortides de la temàtica Natura?

7. Coneixem Montserratsortides escolars naturasortides culturals

Sortida a la muntanya més enigmàtica de Catalunya. Els infants descobriran el seu origen geològic, els seus ecosistemes, la seva fauna i la seva història cultural així com les esglésies i ermites, que han esdevingut clau a la societat de la zona.

Aquesta excursió la realitzem a partir de la casa de colònies Viladoms de Baix, a tocar de la muntanya de Montserrat. Voleu descobrir més sortides de la temàtica Cultura?

8. Expressa’tsortides escolars escèniques

Taller mitjançant el qual el grup podrà dur a terme activitats d’expressió corporal i improvisació, qualitats indispensables en el món del teatre i l’escenificació.

Aquesta activitat la realitzem a la casa de colònies Viladoms de Baix i en altres cases de colònies. Voleu descobrir més sortides de la temàtica Escèniques?

9. Jocs del Mónsortides culturals

Els infants gaudiran d’una jornada de jocs tradicionals de diferents parts del món. L’Àfrica, Sud Amèrica o la Índia ens portaran els jocs més divertits de nens i nenes d’arreu del planeta.

Aquesta activitat la realitzem a la casa de colònies Viladoms de Baix i en altres cases de colònies. Voleu descobrir més sortides de la temàtica Cultura?

sortides escolars natura10. El bosc de tardor

Farem una passejada pel bosc de tardor, descobrirem els canvis estacionals de la vegetació, les fulles, els bolets, les castanyes…

Aquesta activitat la realitzem a la casa de colònies Can Massaguer, al Parc Natural del Montseny, i en altres cases de colònies. Voleu descobrir altres sortides de la temàtica Natura?

11. Construïm i llancem un coetsortides escolars enginy

Activitat-taller on els infants construiran un coet a partir d’una ampolla de plàstic i mitjançant les propietats de la física el faran volar. Quin grup el farà pujar més amunt?

Aquesta activitat la podem fer a la casa de colònies Can Massaguer i també en altres cases de colònies. Voleu descobrir més sortides de la temàtica Enginy?

12. Have fun learning englishsortides escolars anglès

Conjunt de jocs de cooperació i competició mitjançant els quals els participants hauran de parlar i negociar per arribar a acords i poder tirar l’activitat endavant.

Aquesta activitat la podem fer a la casa de colònies Can Massaguer i en altres cases de colònies. Voleu descobrir més sortides de la temàtica Anglès?

13. La salut del nostre riusortides escolars natura

Investigarem l’ecosistema de la riera de Vallvidrera, a Collserola. Quines són les seves característiques i quins éssers vius hi podem trobar?

Aquesta és una sortida Km0, que podem fer a qualsevol riera accessible de Catalunya. Ens apropem a la riera més propera a la vostra escola! Voleu descobrir altres sortides de la temàtica Natura?

14. La natura t’inspira: landartsortides escolars natura

Buscarem un indret agradable del bosc de Collserola i farem una activitat per a conèixer l’entorn natural i crear obres d’art efímeres amb tot allò que ens ofereix el bosc.

Aquesta és una sortida Km0, que podem fer a qualsevol bosc o espai natural de Catalunya, i fins i tot en un parc urbà. Voleu descobrir altres sortides de la temàtica Natura?

15. Parcs urbans: El Reietó ve a la ciutat!sortides escolars natura

Són els nostres parcs prou saludables? Visitarem un parc urbà on els infants faran una investigació per comprovar si compleix tots els requisits per acollir el reietó.

Plantegem fer aquesta sortida en un dels parcs de Montjuïc, però es tracta d’una sortida Km0 i la podem fer en molts parcs urbans de Catalunya. Voleu investigar la qualitat ecològica d’algun parc que tingueu a prop de l’escola? Truqueu-nos! (93 474 74 65 ) Voleu descobrir altres sortides de la temàtica Natura?

Ja que estàs per aquí....

En la situació actual, els infants i joves necessiten, més que mai, activitats de lleure educatiu amb els amics i amigues i a la natura.

A Fundesplai tenim la determinació de donar l'oportunitat a totes les nenes i nens de Catalunya de poder gaudir del lleure educatiu de qualitat a través del temps educatiu del migdia, les activitats extraescolars, les activitats als esplais, les excursions a la natura, les colònies escolars, els caps de setmana en família...

Ajuda'ns a fer-ho possible!

Fes un donatiu

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai

  • No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!