«Connectar a les persones amb la natura» és el lema del Dia Mundial del Medi Ambient 2017. Un lema que ens anima a sortir a l’aire lliure i endinsar-nos en els espais naturals per apreciar la seva bellesa, la seva complexitat i el seu valor. D’aquesta manera estimulem el respecte i la protecció del medi ambient.

Connectar-se amb la natura i reflexionar sobre la nostra relació amb ella, un repte que ens pot ajudar a descobrir vies divertides i interessants d’experimentar i valorar aquesta relació essencial. A més a més, el contacte amb la natura té molts efectes beneficiosos per a la salut, tant física com psicològica.

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra a tot el món el 5 de juny des de 1974. És el dia més important de les Nacions Unides per a la divulgació i l’acció ciutadanes en favor de la protecció del medi ambient.

Avui us hem preparat un recull de recursos i activitats perquè el dia 5 de juny pugueu celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient a l’escola, l’esplai o en família i acompanyeu als infants i joves a connectar amb la natura.

 3 activitats per connectar amb la natura

Sentim la natura (Infantil i Primària)Activitat d'educació ambiental pel Dia Mundial del Medi Ambient

Durant una sortida en un entorn natural ens capbussarem en el món de la percepció multisensorial: explorarem la natura amb els cinc sentits alerta per ser sensibles a totes les vivències i sensacions que ens aporta. Activitat recomanada de 3 a 9 anys.

> Descarregueu-vos l’activitat Sentim la natura (pdf)

 

La natura a prop de casa (Primària)Activitat escolar pel Dia Mundial del Medi Ambient

Farem una sortida a un parc o jardí urbà i ens convertirem en exploradors científics de la biodiversitat i la natura del parc. D’aquesta manera descobrirem la natura que hi ha a prop de casa, que segur que ens sorprendrà! Activitat recomanada de 6 a 12 anys.

> Descarregueu-vos l’activitat La natura a prop de casa (pdf)

 

Connecta-Nat (Secundària)Activitat d'educació ambiental per a joves Dia Mundial del Medi Ambient

Anirem d’excursió a un espai natural, farem una descoberta multisensorial per connectar amb la natura i ens iniciarem en el món de la fotografia de natura a través del mòbil. Així descobrirem com fer ús del mòbil per conèixer i conservar la natura. Activitat recomanada de 12 a 18 anys.

> Descarregueu-vos l’activitat Connecta-Nat (pdf)

La setmana de la Natura: 2-11 de juny de 2017

La Setmana de la Natura se celebra del 2 a l’11 de juny a tot Catalunya amb l’objectiu prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient. És una extensió del Dia Mundial del Medi Ambient, que cau al mig de la setmana. Durant tota la setmana s’organitzen més de 300 activitats relacionades amb l’exploració i la conservació de la natura.

S’hi pot participar de manera particular, en família, amb l’escola o des d’entitats naturalistes i associacions com esplais i AMPA. Des de la nostra Assessoria d’Escoles Verdes convidem a totes les escoles a participar-hi!

Com s’hi participa?

  1. Organitzeu una activitat als vostres centres educatius amb l’objectiu de fomentar la sensibilitat ambiental dels infants i joves (podria ser una de les activitats per connectar amb la natura que us proposem a l’apartat anterior). També podeu agafar idees en aquest pdf de presentació de la Setmana de la Natura.
  2. Publiqueu l’activitat al web www.setmananatura.cat i rebreu braçalets solidaris #setmananatura.
  3. Pengeu alguna fotografia a les xarxes socials de l’activitat que heu organitzat (etiqueta #setmananatura) i d’aquesta manera entrareu en un sorteig d’un taller de natura gratuït per a la vostra escola a càrrec d’una entitat ambiental.
  4. Si teniu dubtes, contacteu amb info@setmananatura.cat o truqueu al telèfon 93.886.61.35

A on anar d’excursió per connectar amb la natura?

A Catalunya tenim una gran xarxa de parcs naturals on s’hi poden fer un munt d’itineraris i descobrir indrets meravellosos. Però sovint no cal anar gaire lluny de casa, a les ciutats i pobles hi ha jardins i parcs urbans on podem connectar amb la natura,… només ens hem de deixar sorprendre!

T’organitzem una sortida escolar?

Fem sortides d'un dia de moltes temàtiques diferents, a les cases de colònies o de Km0, que vol dir que us acompanyarem en la descoberta de l'entorn natural proper a l'escola. Tenim sortides específiques per a cada edat: des d'infantil fins a Batxillerat. Ens adaptem a les necessitats de cada escola.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai