Com t’imagines el temps educatiu del migdia en el futur?

Aquesta és la pregunta que hem fet a diverses persones implicades en els nostres menjadors escolars; infants, educadors i educadores, i cuineres.

Al temps educatiu del migdia es desenvolupen moltes competències, habilitats i hàbits, des dels hàbits alimentaris fins a les habilitats per a la vida i les competències socioemocionals. L’infant aprèn de forma activa a través de les activitats participatives i lúdiques que afavoreixen el seu desenvolupament integral. El temps educatiu migdia esdevé, per tant, un espai d’aprenentatge vital, tant d’hàbits i valors de convivència com de coneixements clau relacionats amb el menjar, la salut i la sostenibilitat.

Aquí pots veure què han respost les persones que hem entrevistat. 😊😊

“Imagino el menjador amb verdures i fruites de l’hort de l’escola”

Molta gent diria que s’imagina el menjador del futur amb robots i menjant pastilles, una per cada aliment. Però jo crec que no serà així. M’imagino que al menjador del futur es menjaran les verdures i les fruites de l’hort de la mateixa escola. Els infants podran fer el pa i, fins i tot, ajudaran a cuinar. Això sí, també crec que hi haurà tecnologia: les taules tindran imatges i les safates seran voladores!”

Miriam González (Membre de l'AMPA)

Escola Collserola (Cerdanyola del Vallès)

“Seran espais educatius que acompanyaran el creixement dels infants”

Els menjadors escolars estan vivint un procés de transformació constant que els porta a esdevenir espais educatius on cada infant troba activitats de lleure, esportives i educatives que el motiven i acompanyen el seu creixement emocional i personal, seguint el tarannà de cada escola i adaptant-se al projecte educatiu. Caminem també cap a crear hàbits mitjançant una alimentació saludable, sana, respectuosa amb l’entorn i amb productes de proximitat.

Nanda Botinas (Directora)

Escola Cal Maiol (Barcelona)

“Monitores i monitors fem una tasca molt important al temps del migdia”

M’imagino que cada vegada més aconseguirem que nenes i nens vegin el temps del migdia com una part integral de l’escola i que gaudeixin del dinar, del joc i de les activitats educatives. També m’imagino que els podem ajudar en qualsevol àmbit que ells necessitin durant el temps del migdia. Que els infants tinguin proximitat amb els monitors/es per expressar qualsevol dubte, demanar ajuda en qualsevol moment i que sàpiguen que monitores i monitors fem una tasca molt important.

Montserrat Sorià (Monitora)

Escola Benviure (Castellbisbal)

“Ens adaptarem encaramés a les necessitats de cada escola i grup”

En el futur, els aliments del menjador escolar seguiran el camí que estemcemprenent, amb el fet de menjar molt més saludable, potenciant com fem ara els productes de proximitat i ecològics, amb menús que tinguin més en compte els gustos dels nens i les nenes, amb més varietat. A la cuina també, com ara, tindrem més autonomia per poder veure les necessitats de cada escola i cada grup per adaptar els menús.

Núria Marin (Cuinera)

Escola Gerbert d'Orlhac (Sant Cugat del Vallès)

“M’agradaria que tingués una terrassa per menjar fora quan fa bon temps”

D’aquí a uns anys, m’agradaria que el menjador del col·le fos més gran i xulo. Que estigués decorat amb agulles d’estendre de mil colors i que tingués una terrassa o jardí ben gran per poder menjar a fora quan fa bon temps. M’agradaria que les estovalles fossin boniques, les taules rodones i triangulars i que els plats fossin de colors. El pati del menjador me l’imagino amb molts arbres i així poder jugar a jocs de taula a sota. També m’agradaria més música, un llit elàstic, tobogans.

Pau Giol

Casal d'estiu Escola la Llacuna (Barcelona)

“Dietes cada vegada molt més sostenibles i saludables”

Penso que el menjador del futur ha de continuar sent un espai educatiu, on nenes i nenes puguin aprendre bons hàbits alimentaris i valors a través de diferents activitats que es desenvolupen en el temps del migdia. Pel que fa a l’alimentació, crec que hem de continuar en la línia de dietes més saludables i sostenibles pensant tant en el futur del planeta com en el de les persones.

Carlos Arranz (Cap de Cuina Transportada)

30 Pasos (Barcelona) Mirada (Sant Cugat del Vallès)

“Un menjador on els infants mengin de l’hort al plat”

M’imagino un menjador del futur on els nens i les nenes mengin productes de proximitat, on puguin collir directament els aliments de l’hort al plat. On els espais siguin lliures de soroll, amb més dinars a la natura o en espais a l’aire lliure. Amb espais i patis de lleure naturals i integrals a les propostes pedagògiques de l’escola. Tot això caminant plegats i plegades!

Maria González (Coordinadora Temps Migdia)

Escola la Mirada (Sant Cugat)

“El producte de proximitat i temporalitat serà el protagonista del menjador”

Per al futur del menjador m’imagino un espai de migdia lligat al projecte de cada escola, en el qual es garanteixi l’equitat educativa i la igualtat entre els i les alumnes. Penso que serà un espai on el producte de proximitat i temporalitat serà el protagonista. A més, crec que tot l’alumnat podrà adquirir i emportar-se a casa els bons hàbits alimentaris i de consum sostenible i responsable que han après al temps de migdia de l’escola.

Ivette Costa (Cap de l'Àrea d'Educació)

Consell Comarcal d'Osona (Vic)

“Crec que els menjadors seran millors perquè podrem fer servir més tecnologies”

El menjar crec que serà més o menys com ara, encara que hi haurà més verdures. Crec que els menjadors seran millors perquè podrem fer servir més tecnologies i els edificis seran molt més moderns i intel·ligents. Els nostres pares ja tenen una aplicació mòbil de l’escola, per això crec que en el futur es faran servir més tecnologies. També penso que farem algunes activitats diferents al pati i l’espai també canviarà una mica, però segurament les porteries continuaran i jugarem al futbol.

Lucas Castillo

Escola Ignasi Iglésias (Barcelona)

“Me l’imagino amb pantalles en les quals escollir els plats”

El menjador del futur me l’imagino amb robots que s’encarreguin de preparar i servir el menjar dels nens i les nenes de l’escola. També penso que l’espai estarà decorat amb moltes pantalles que vagin canviant. A més, en el menjador del futur es podrà escollir entre tres plats diferents de primers, segons i postres, i això es farà a través d’unes pantalles interactives. Tot serà molt més tecnològic!

Marc Guijarro

Escola Amat Verdú (Sant Boi de Llobregat)

I tu, com t’imagines el futur del temps del migdia?

Si t’ha agradat l’entrada pots compartir-la a xarxes!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai