Jugar és un dret. Qualsevol infant de qualsevol lloc del planeta, hauria de poder gaudir de jugar lliurement. Segons l’article 31 de la Convenció dels Drets dels Infants, l’infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació d’activitats recreatives pròpies de la seva edat i a participar en la vida cultural i en les arts.

I és que jugar és un dels elements clau en el dia a dia dels infants. Es converteix en font de salut física, mental i emocional, són moments d’aprenentatges, de descoberta, d’experimentació i de vivències, que permeten a la persona anar creixent. .

El dia 28 de maig és el Dia Internacional del Joc, una celebració que va néixer l’any 1999 per tal de reivindicar i recordar a la societat la importància del joc en la vida dels infants. I des de Fundesplai volem donar veu a aquest dia tan important, perquè el joc és la base del procés educatiu, i en tots els nostres projectes de temps educatiu del migdia, casals, colònies, sortides escolars, serveis per la petita infància o les acollides i extraescolars, el joc és un dels nostres pilars.

Volem presentar-te una recopilació de jocs que tenim publicats i que sempre va bé tenir a mà per qualsevol moment del dia. Hi podràs trobar jocs d’arreu del món, jocs per la petita infància, jocs amb les noves tecnologies, per fer en família o simplement consells per afavorir el joc lliure dels infants.

 

Tots i totes, petites i grans necessitem JUGAR!

En aquestes entrades hi podràs trobar molts jocs que de ben segur t’encaixen per fer amb infants i joves, a casa, a l’escola o a l’esplai. A més a més et recomanem que facis un cop d’ull al Banc de Recursos de Fedesplai, on trobaràs un gran ventall d’activitats i jocs.

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a xarxes!
Tothom a jugar!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai