El mes d’octubre et vam presentar la carabassa, i ara et volem presentar un dels ingredients estrella del mes de novembre, la magrana!

La magrana és una fruita boníssima, i és que una vegada l’has descobert no pots deixar de menjar-ne. Aprofitem els aliments de temporada per parlar de l’alimentació saludable i de proximitat. Perquè com t’hem comentat en diverses ocasions, és molt important el consum que fem dels aliments, i si prenem consciència de les nostres accions, farem que el món sigui molt millor. Si vols conèixer més aliments de temporada per treballar-ho més a casa, a l’escola o a l’esplai pots consultar aquest calendari de productes de temporada, basat en el clima català o aquest altre que et mostra les fruites i verdures de temporada amb il·lustracions.

Des de Fundesplai treballem molt en la línia de l‘educació alimentària, i és que creiem fermament que calen canvis en els hàbits de consum per afrontar la crisi climàtica i global que hi ha en el nostre planeta. Educar als infants des de la base és clau per tal que es puguin seguir unes línies d’acció més coherents i respectuoses amb el medi ambient. Enguany hem presentat la nova proposta educativa  MENJAR CANVIA EL MÓN, pel dret a l’alimentació sostenible i saludable. Si vols descobrir-ne més i fer un cop d’ull a les activitats específiques que presentem, vés al web de la nova proposta educativa.

D’ON VE LA MAGRANA?

La magrana és una fruita que es caracteritza per tenir una forma arrodonida amb la pell llisa i que pot anar del color grogós al marró. El seu interior està format per unes llavors vermelles i sucoses.

No està clar l’origen exacte d’aquesta fruita, però es situa per la zona de l’Índia, Egipte i Pèrsia, estenent-se així per tota la zona mediterrània. Gràcies a la ruta de la seda, també va arribar fins a la Xina, país en el qual se li va donar un ús medicinal per afeccions de l’aparell digestiu, enfortir genives o calmar les llagues bucals. És doncs, una fruita amb grans propietats que cal incloure en la nostra dieta.

PROPIETATS DE LA MAGRANA

  • Alt contingut d’aigua, quasi un 80%.
  • Baix contingut en sucres.
  • Conté vitamina B, concretament la B9 (producció de glòbuls vermells i blancs) i la B3 (afavoreix al sistema digestiu).
  • Conté vitamina C (quasi la mateixa quantitat que una mandarina) molt important per la pell i les articulacions.
  • Rica en minerals com el calci, el magnesi i el potassi, que intervé en el funcionament del sistema nerviós i en l’equilibri de l’activitat muscular.
  • Té propietats astringents i antiinflamatòries, ideal per persones amb anèmia, arterioesclerosis, hipertensió i problemes estomacals.

RECEPTES AMB MAGRANA

Com que sabem que t’agrada la cuina i als infants també, et proposem 6 receptes que pots fer, molt senzilles amb la magrana. Són receptes ideals per fer-les juntament amb els més petits i petites, ja sigui a l’escola, a casa o a l’esplai.

Cuinar amb els aliments de temporada és un plaer, així que no ho deixis passar, i en marxa! Tothom a la cuina!

ACTIVITATS EDUCATIVES AMB MAGRANA

La magrana és una fruita que pot servir per experimentar amb els infants. Tocar-la, olorar-la, observar-la… i si aprofites i fas una activitat artística?

Juguem, creem, experimentem… a través de la magrana podem fer un munt d’activitats molt enriquidores!

ESTAMPEM AMB MAGRANES

Estampem amb magranes

EL JOC DE LA MAGRANA

Joc de la magrana

PLANTEM UN MAGRANER

Com germinar llavors de magrana

Aprofita que encara estem a la tardor i coneix la magrana, una fruita amb moltes possibilitats i amb la que pots passar una molt bona estona! Recorda que l’alimentació saludable és clau pel desenvolupament dels nostres infants i d’un món més sostenible.

Esprem que t’hagin agradat aquestes receptes, i les activitats!
I si t’ha agradat… Comparteix l’entrada a les xarxes! Moltes gràcies!

 

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai