La carbassa és l’estrella de la tardor! És molt saludable i dolça, i en general, agrada molt als infants. Aprofitem-ho per educar en els hàbits alimentaris saludables!

Menjar aliments saludables, de proximitat i de temporada és molt important a diferents nivells: alimentari, ecològic, sostenible… I no només això! A més a més de llepar-nos els dits amb bones receptes, també minimitzem la petjada ecològica de la nostra compra. Quines altres hortalisses de temporada coneixes? Consulta un calendari de productes de temporada per sortir de dubtes, com aquest, basat en el clima català, o aquest, molt visual, a nivell estatal.

Seguint les línies d’actuació de la nova proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN, posem les bases perquè a partir de l’educació puguem fer front a la crisi alimentària i climàtica global. L’alimentació és un factor clau per avançar cap a la sostenibilitat de la vida humana al planeta.

D’ON VE LA CARABASSA?

La carabassa forma part de les plantes del tipus de les cucurbitàcies, unes plantes que es caracteritzen per fer una gran flor i de les quals en collim fruites com la síndria, el meló, i en aquest cas, la carabassa.

Existeixen molts tipus diferents de carabassa, de diferents mides, colors, formes… totes amb propietats molt saludables.

La carabassa prové d’Amèrica, més concretament de Mèxic, i a partir d’aquí i dels llargs processos de colonització, van arribar arreu del món. Actualment es cultiva a molts països, amb moltes varietats, i a més a més se li donen usos molt variats, com l’alimentació, però també la decoració.

PROPIETATS DE LA CARABASSA

  • Alt contingut en aigua, per tant és hidratant i té un efecte diürètic.
  • Aliment ric en fibra i baix en calories, per tant recomanable en una dieta variada.
  • Conté midó, un tipus d’hidrat de carboni d’assimilació lenta i que permet la producció d’energia.
  • Conté vitamina A, beneficiosa per la visió, la pell, el cabell… per això té aquest color taronja!

RECEPTES AMB CARABASSA

Et presentem 6 receptes de temporada amb la carabassa com a protagonista principal! Recorda que compartir un espai de cuina amb els infants, tant si és en família com a l’escola o l’esplai, ajudarà a fer-los més conscients d’allò que mengen, i podrem fer que coneguin les seves propietats, beneficis i experimentin amb l’aliment.

La carabassa és bona, dolça, fàcil de menjar i amb molt de color,… a gaudir-la!

Prepara’t per rentar-te les mans, posar-te el davantal i en marxa!

PREPARA’T PER FER UNA ACTIVITAT CIENTÍFICA

Des de fa molts anys, la carabassa, a part de tenir una clara funció alimentària, també ha servit com a decoració en taules i parets de moltes cases. I actualment, aquesta decoració se segueix duent a terme amb una altra intenció, la de decorar per la festa de Halloween.

A continuació et presentem una activitat que la podeu fer a classe de ciències, a l’esplai o a casa en família, i a la qual se li pot treure molt de suc!

FEM UN CARABASSA EN ERUPCIÓ

Carabassa en erupció !

I SI EN VOLS MÉS…

Si vols fer més activitats amb la carabassa com a protagonista, no dubtis en fer aquesta carabassa de papiroflèxia, t’hi passaràs una bona estona i treballaràs aspectes cognitius tan importants com la concentració, la psicomotricitat fina, la paciència, i la creativitat! Endavant!

Aquesta tardor no dubtis en conèixer la carabassa, un aliment molt versàtil i amb el qual pots passar una molt bona estona! Recorda que l’alimentació saludable és clau pel desenvolupament dels nostres infants i d’un món més sostenible.

Esprem que t’hagin agradat aquestes receptes, i les activitats!
Comparteix-la a les xarxes!

 

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai