Ja ha arribat el mes de febrer, i com cada mes, et presentem un aliment de temporada. Aquest mes de febrer et volem parlar dels espinacs!

Segurament tots i totes relacionem els espinacs amb en Popeye, un dibuix animat que gràcies a ingerir llaunes d’espinacs, aconseguia estar molt fort. Aquests dibuixos van servir com a motivació perquè els infants volguessin consumir espinacs i ser igual de forts. Però, porten tant ferro com deia en Popeye, els espinacs?

Recorda fer un cop d’ull a la nostra proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN, en la que parlem de l’alimentació sostenible i saludable, animant a canviar els hàbits de consum per tal de millorar la nostra salut i la del planeta. Cada mes volem apropar-te a aliments de temporada, no perdis l’oportunitat i descobreix la carabassa, la magrana, la remolatxa i el bròquil, descobriràs beneficis i receptes que t’encantaran!

Ah! I si encara no has visitat l’exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA, una exposició innovadora, immersiva i provocativa sobre l’alimentació sostenible i saludable, fes-ho i descobreix els secrets per fer de l’alimentació una arma pel canvi. Recorda de comprar productes de proximitat, que no vinguin embolcallats amb plàstic i que siguin de temporada.

D’ON VÉNEN ELS ESPINACS?

Els espinacs són una hortalissa que es creu que són originaris del sud-oest asiàtic, i des d’allà van ser els àrabs que els van introduir a Europa. Gràcies a això, actualment es consumeixen arreu.

Es caracteritzen per tenir unes fulles grans i d’un color verd fosc. Es tracta d’una verdura que aguanta molt bé les condicions meteorològiques, i és per aquest motiu que es pot cultivar durant tot l’any, tot i que és recomanable plantar-los a finals de mes de febrer i principis del mes de març.

Els espinacs són fàcils de cultivar a l’hort de casa, a l’esplai o a l’hort escolar, així que, per què no t’animes i en plantes? Si encara no t’hi has posat, fes un cop d’ull a la nostra guia de l’hort, on trobaràs tots els consells per poder-lo crear i cultivar amb èxit.

PROPIETATS DELS ESPINACS

  • Contenen molta aigua, quasi un 92%.
  • Són baixos en calories i carbohidrats.
  • És un aliment molt ric en fibra.
  • Contenen vitamina A, important per la vista, pel sistema immunològic i pels ossos.
  • Contenen vitamina C, cal cuinar-los com a màxim 15-20 minuts perquè no perdin aquesta propietat. Uns 200gr d’espinacs contenen quasi la mateixa quantitat de vitamina C que una taronja.
  • Contenen vitamines del grup B (vitamina B9, B2 i B6).
  • Contenen vitamina K, que és molt important per a la coagulació de la sang.
  • Contenen baixa quantitat de ferro ( tot i que Popeye estava molt fort, el ferro dels espinacs no s’absorbeix del tot, i cal menjar altres aliments rics en ferro com llegums o fruits secs.).
  • Contenen magnesi, potassi i fòsfor.
  • Recomanable per a les dones embarassades gràcies al seu contingut en àcid fòlic i que prevé l’anèmia. En aquest article podeu consultar els aliments segurs durant l’embaràs.
  • Gràcies als seus antioxidants, té efectes anticancerígens.
  • Són molt versàtils perquè es poden consumir tant crus com cuits.

RECEPTES AMB ESPINACS

Ja hem vist que els espinacs són molt sans, però també estan molt bons. Si encara no els inclous a la teva dieta, fes-ho perquè es poden cuinar de moltes maneres i n’obtindràs tots els beneficis.

Et presentem 6 receptes de temporada per fer amb els espinacs. Ja saps que cuinar amb els infants és important i hi ha molts llibres que t’animen a fer-ho a casa, a l’escola o a l’esplai! Estàs a punt per descobrir el món dels espinacs i ser el nou Popeye?

Prepara’t per rentar-te les mans, posar-te el davantal i en marxa!

ACTIVITATS AMB ESPINACS

Que versàtils són els espinacs a la cuina, i quines receptes més delicioses! Ara és el moment que provis alguna d’aquestes activitats que et permetran experimentar amb els espinacs. Vols veure què passa?

PINTAR AMB ESPINACS

Pintar amb espinacs

EL VERD DE LES FULLES D’ESPINACS

Per què són verdes les fulles?

Encara no has provat cap de les receptes amb espinacs? Ja no tens cap excusa, aprofita i experimenta amb els infants, passeu una bona estona a la cuina i creant, i gaudiu dels moments conjunts. Recorda que és molt important pel nostre bé i el del planeta que fem una alimentació sostenible i saludable.

Esprem que t’hagin agradat aquestes receptes, i també l’activitat!
Comparteix l’entrada a les xarxes!

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai