El desembre ja ha arribat i amb ell, els mesos de més fred. És doncs el moment de prendre aquells aliments que més vitamines proporcionen al nostre organisme i que ens permeten estar sans. Per aquest mes de desembre et volem parlar de la remolatxa!

Com ja t’hem comentat en les entrades de la carabassa i la magrana dels mesos anteriors, consumir aliments saludables, de proximitat i de temporada és molt important en tots els nivells. Cal que prenguem consciència dels nostres hàbits alimentaris i de consum davant l’emergència mundial en la qual ens trobem. I gràcies a l’educació podem fomentar noves accions per avançar cap a un planeta més sostenible.

Et volem animar a que facis un cop d’ull a la nostra proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN, per aprendre una mica més sobre la situació actual del consum alimentari i que vinguis a fer una visita a la nova exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA. Es tracta d’una exposició innovadora, immersiva i provocativa sobre l’alimentació sostenible i saludable que de ben segur no et deixarà indiferent!

D’ON VE LA REMOLATXA?

La remolatxa o la bleda-rave és un tubercle provinent del nord d’Àfrica que es caracteritza pel seu color vermellós intens. Tant es pot consumir crua com cuita i té molts beneficis pel nostre organisme.

Tant les bledes com la remolatxa provenen del mateix tipus d’hortalisses. Les bledes es caracteritzen per tenir unes grans fulles que mengem completament, i la remolatxa es caracteritza per l‘arrel carnosa que produeix i que ingerim; també té unes grans fulles tot i que no és habitual consumir-les.

Es destaquen dos tipus de remolatxa, la que consumim habitualment de color vermell-morat, i per altra banda una més blanquinosa de la qual se n’extreuen sucres. Per cultivar aquesta hortalissa cal que hi hagi un regat abundant, sinó el seu gust pot ser amargant. Es tracta d’una hortalissa de caràcter biennal, això vol dir que sovint es fa servir en la rotació dels cultius, i a la qual no li cal un sòl molt ric per poder créixer. Vols aprendre a cultivar remolatxa al teu terrat, balcó o jardí? Consulta la nostra guia de l’hort on trobaràs molts trucs!

PROPIETATS DE LA REMOLATXA

  • Conté vitamines del grup B (B1, B2, B3, B6) i especialment alts continguts de vitamina B9, que ajuden a la producció de glòbuls vermells i blancs, i en la formació d’anticossos.
  • Aliment ric en iode, ferro, potassi i silici.
  • Conté antioxidants, ajuda a prevenir l’envelliment, malalties degeneratives i el risc de malalties cardiovasculars.
  • Rica en fibra i ajuda a millorar la flora intestinal.
  • Sucres d’absorció lenta que es compensen amb les vitamines i els minerals propis.
  • Beneficiós pel rendiment esportiu.

RECEPTES AMB REMOLATXA

Tant es pot consumir crua com cuita i nosaltres et presentem 6 receptes de temporada per fer amb la remolatxa. Cuinar amb els infants és important i hi ha molts llibres que t’animen a fer-ho a casa, a l’escola o a l’esplai! Estàs a punt per experimentar amb la remolatxa?

Prepara’t per rentar-te les mans, posar-te el davantal i en marxa!

ACTIVITATS AMB REMOLATXA

La remolatxa és una hortalissa bona i saludable, que a més a més gràcies al seu espectacular color, ens permet fer activitats molt interessants! Estàs a punt per posar-te a experimentar?

FEM PINTURA DE REMOLATXA

Fem pintura de remolatxa

ESTAMPACIÓ AMB REMOLATXA

Estampació amb remolatxa

Quin color més intens que té la remolatxa! Compra remolatxes de proximitat o cultiva-la al teu hort urbà, cuina-la, juga i gaudeix d’aquest aliment tan saludable! Recorda que és molt important pel nostre bé i el del planeta que fem una alimentació sostenible i saludable.

Esprem que t’hagin agradat aquestes receptes, i també l’activitat!
Comparteix l’entrada a les xarxes!

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai